Torenkraan Via Breda Broeit met spoed afgebroken

Donderdagavond 7 mei wordt één van de drie torenkranen op de bouwplaats van Breda Vooruit aan de Stationslaan in Breda uit voorzorg met spoed afgebroken. Bij het verwijderen van een damwand is deze torenkraan vandaag 2,5 centimeter gezakt.

Hoewel het om een geringe zetting gaat, heeft de constructeur uit veiligheidsoverwegingen geoordeeld dat het beter is om de kraan zo snel mogelijk af te breken. Het stormachtige weer van de afgelopen dagen ligt mede aan deze beslissing ten grondslag. Zodra de kraan verwijderd is, kan ook beter bekeken worden of de verzakking enkel en alleen te wijten is aan het verwijderen van de damwand.

De torenkraan wordt nog deze avond en komende nacht afgebroken. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een mobiele kraan, die deels op de Stationslaan komt te staan. Voor deze positie is gekozen om de geluidsoverlast in de naastgelegen woonwijk Belcrum te beperken. De gemeente Breda en de politie zijn op de hoogte gebracht van deze ingreep.

Als blijkt dat er verder geen bijzondere oorzaken zijn voor het verzakken van de torenkraan, wordt deze volgens de projectleiding van Breda Vooruit zo snel als mogelijk weer opgebouwd.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden