Nachtvlindernacht in IVN Natuurtuin Oranjepolder

In de avond en nacht van vrijdag 11 september is heel Nederland in de ban van de Nationale Nachtvlindernacht. Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland wordt in deze nacht gekeken naar nachtvlinders met behulp van verlichte lakens en stroop. Ook in de IVN Natuurtuin Oranjepolder gaan we dit doen. Iedereen is van harte welkom om mee te kijken.

Er is vrije inloop, u kunt dus ook later komen. De zon gaat onder om 20.04 uur. De eerste nachtvlinders laten zich meestal na een half uur zien en dit neemt de uren daarna toe. Mits het liefst een bewolkte maar droge avond is met een lekkere temperatuur en niet teveel wind. De vlinders kunnen ook (tijdelijk) in potjes gevangen worden en bekeken worden in ons gebouw. Er zijn deskundigen aanwezig om de nachtvlinders op naam te brengen. U kunt wandelen door de natuurtuin met behulp van kleine lichtjes langs de paden maar een zaklamp meenemen is handig. Gaan we nachtvlinders als agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind of windepijlstaart lokken?

De Nationale Nachtvlindernacht wordt gecoördineerd door de vlinderstichting en heeft als doel om zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennis te laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd verspreid over het hele land gegevens van nachtvlinders te verzamelen.

U bent vanaf 20.00 uur welkom. De tuin sluit uiterlijk om 24.00 uur.
Het adres is: Domeinweg 9, 4908 BK Oosterhout.

Meer informatie op onze ivn-website.

Aanvang: 

IVN Natuurtuin Oranjepolder

Domeinweg 9

Oosterhout

IVN Natuurtuin Oranjepolder, Domeinweg 9, Oosterhout

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden