Het Gastenhuis geeft nieuwe invulling aan dementiezorg in Teteringen

Het Gastenhuis is een nieuwe, kleinschalige zorgformule die zich volledig richt op mensen met dementie. Hun aanpak is lokaal, waarbij de zorg dicht om de mensen heen georganiseerd wordt. Zorg aan huis, dagactiviteiten en wonen in het Gastenhuis worden één geheel. In navolging van Dordrecht en Vleuten, verwelkomt ook Breda het Gastenhuis in haar gemeente. Het Gastenhuis zal gevestigd worden in het voormalige gemeentehuis van Teteringen.

Informatiebijeenkomst

Uiteraard bent u ook van harte welkom om de informatiebijeenkomst bij te wonen. Hij vindt plaats in Dorpshuis ‘t Web, aan het Zuringveld 1. Ontvangst vindt plaats tussen 19.15u en 19.30u. Tijdens deze bijeenkomst kunnen zij onder andere de initiatiefnemers Annemieke Bambach en Clasien Schakenraad ontmoeten en krijgen zij inzage in de bouwplannen. Ook zullen Jan Dirk Geschiere en Mario Pak namens de gemeente aanwezig zijn. Er is deze avond ruim de tijd voor het stellen van vragen.

Het Gastenhuis

Het Gastenhuis biedt uitsluitend zorg aan mensen met dementie. In de vestiging zelf worden 20 appartementen gerealiseerd. Daarnaast zijn mensen die nog thuis wonen van harte welkom in de sociëteit. Zorg aan huis zal worden opgestart indien daar in de omgeving behoefte aan is. In de zorg wordt nauw samengewerkt met mantelzorgers, de bestaande sociale netwerken van de gasten en met de lokale middenstand. Voor meer informatie kunnen mensen terecht op www.hetgastenhuis.nl.

Inwonend zorg(echt)paar

Elke vestiging wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar dat zelf ook sociale verankering zoekt in de wijk en gemeente. Zo zorgen zij ervoor dat het Gastenhuis echt deel gaat uitmaken van een wijk, en hun gasten een rol kunnen blijven spelen in de maatschappij. Op deze wijze kunnen zij hun gasten een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven bieden. Wie interesse heeft in het leiden van het Gastenhuis in Teteringen kan voor meer informatie terecht op www.zorgpioniers.nl.

Dit is een persbericht van Het Gastenhuis
 

Plaats: 

Breda

Prinsenbeek

Teteringen

Ulvenhout

Bavel

Publicatiedatum: 

31 augustus 2015 02 september 2015

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Cookieinstellingen