Informatiemarkt over Schildklieraandoeningen in Amphia op 29 mei

25 tot 30 mei week van de Schildklier

Schildklier Organisatie Nederland (SON) organiseert samen met Amphia op 29 mei een informatiemarkt. Mensen met een schildklieraandoening en overige geïnteresseerden kunnen hier hun vragen stellen. De informatiemarkt wordt gehouden van 10.00 tot 15.00 uur in de centrale hal van locatie Molengracht. Tussen 13.00 en 14.00 uur is ook de internist aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook vragen via Twitter en Facebook worden beantwoord.

Jong en Schildklier        

In Nederland leven ruim 500.000 mensen met een schildklierafwijking. Door veranderende screeningstechnieken komen daar jaarlijks vele 10.000-den bij. Zij kunnen alleen een normaal leven leiden als ze goed zijn ingesteld op hun medicijnen. Jongeren die deze aandoeningen hebben, soms vanaf hun geboorte, hebben vaak aanpassingsproblemen. Wat moet je met je chronische ziekte als je jong bent? Je wilt normaal meedoen, sporten, naar feestje, een relatie, werk en misschien een gezin. Al deze onderwerpen komen aan bod in de Week van de Schildklier 2015. Tijdens de informatiemarkt op 29 mei staan vrijwilligers van SON en professionals klaar voor praktische adviezen over medicatie, over het werken met een schildklieraandoening of bijvoorbeeld zwangerschap bij een schildklieraandoening.

Ook online vragenuurtje

Van 10.00 tot 15.00 uur staan deskundigen klaar om alle vragen te beantwoorden. Tussen 13.00 en 14.00 uur houdt de internist een vragenuurtje. Hij zit klaar om vragen te beantwoorden van mensen die aanwezig zijn tijdens de informatiemarkt, maar ook voor degene die hun vraag stellen via een Facebook www.facebook.com/AmphiaZiekenhuis of Twitter @AmphiaZKHuis.

Amphia Ziekenhuis

Molengracht 21

Breda

Amphia Ziekenhuis, Molengracht 21, Breda

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden