Breda stoomt WWB’ers klaar voor arbeidsmarkt

Foto: Asja Vossen

De gemeente Breda start in samenwerking met De ArbeidsBELmiddelaar een pilot waarbij vijf uitkeringsgerechtigden na een afvalrace van vijfentwintig kandidaten intensief begeleid worden in hun zoektocht naar een baan.

Claudia Bouwens van De ArbeidsBELmiddelaar zocht onlangs contact op met de gemeente Breda om iets te doen aan de werkloosheid in de stad. “Tegenwoordig valt het niet mee om een baan te zoeken. Daar worden mensen onzeker van. Ik wil hen graag op een ludieke manier ondersteunen om de zoektocht makkelijker te maken, door hen in een periode van drie maanden intensief te begeleiden.”

So You Think You Can Work

Bouwens kwam op het idee van So You Think You Can Work, met een ‘vette knipoog’ naar de televisieshow So You Think You Can Dance. “Met dat verschil dat wij niets live uitzenden”, licht ze lachend toe. “We beginnen volgende week met de voorrondes. De gemeente heeft 25 kandidaten uitgezocht en uitgenodigd voor een workshop bij de ATEA-groep in Hotel Princeville in  Breda. Van daaruit worden aan de hand van voorrondes en individuele ‘audities’ eerst tien en vervolgens vijf kandidaten geselecteerd.”

Intensief traject

Met de vijf finalisten start Bouwens een intensief traject, dat vanaf 1 juni van start gaat. “De kandidaten worden drie maanden intensief begeleid en krijgen diverse workshops en trainingen aangeboden.” Het doel is om binnen die drie maanden een baan te vinden. “Ik en mijn team van specialisten zullen er alles aan doen om hen daarbij te helpen, maar uiteindelijk moeten ze het zelf doen. Wie niet meewerkt en onvoldoende gemotiveerd is, wordt alsnog uit het traject gezet.”

Een tweede groep zal op 1 oktober van start gaan in eenzelfde traject.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden