Breda beschermt aanbod van betaalbare huurwoningen

Foto: Asja Vossen

Breda wil zoveel mogelijk betaalbare huurwoningen met zo weinig mogelijk regels voor mensen met een inkomen tot € 34.911,-. Dat staat in de nieuwe huisvestingsverordening die per 1 juli ingaat.

Door de invoering van de landelijke Huisvestingswet hebben gemeenten sinds 1 januari zelf meer invloed op de verdeling van woonruimte. Het bedrag van € 34.911,- is de inkomensgrens voor sociale huur.

In de nieuwe verordening zit, net als in de vorige, een zogenaamde splitsingsvergunning. Door zorgvuldig om te gaan met het verlenen van zo’n vergunning, blijft bijvoorbeeld één flat met meerdere appartementen één geheel. De appartementen kunnen dan niet apart worden verkocht en blijven beschikbaar voor verhuur.

Patrick van Lunteren, wethouder Bouwen en Wonen: “Met de nieuwe verordening zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk betaalbare huurwoningen beschikbaar zijn en blijven. Maar daarmee zijn we er nog niet. Er moeten betaalbare woningen bij. Daarbij wil ik onorthodoxe oplossingen, zoals woningen in leegstaande kantoorpanden of tijdelijke oplossingen op braakliggende terreinen.”

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden