Bredase fietsforenzen in het zonnetje op Fiets naar je Werk Dag

Tientallen Bredase fietsforenzen lieten zich vanochtend verrassen tijdens de Nationale Fiets Naar Je Werk Dag. Op twee plekken ontvingen zij – als dank voor hun voorbeeldfunctie – een gouden medaille van het Bredase actieprogramma ‘076 fietst’.

Fietsambassadeurs

In Breda en omgeving kiezen veel mensen er al voor om zich per fiets te plaatsen in het dagelijkse woon-werkverkeer. Deze fietsende enthousiastelingen werden vanochtend verrast op de Claudius Prinsenlaan en op de Lunetstraat. Twee vertegenwoordigers van 076 fietst spraken hen hier aan om hen te bedanken voor het feit dat ze – als ware fietsambassadeurs – een inspirerend voorbeeld vormen voor forenzen die nog níet kiezen voor de fiets als favoriet vervoersmiddel. De fietsers kregen hiervoor een ‘gouden’ medaille omgehangen. Ook konden fietsers die dat wilden zichzelf laten vereeuwigen met hun eigen smartphone, zodat ze hun ‘prestatie’ konden delen via social media.

Landelijke Fiets Naar Je Werk dag

Vandaag vindt de negende Nationale Fiets Naar Je Werk Dag plaats. In het hele land worden mensen gestimuleerd om de auto te laten staan en op de fiets naar het werk te komen. Daarmee sluit deze landelijke actiedag goed aan op het Bredase actieprogramma ‘076 fietst’. Daarmee stimuleert de gemeente Breda – samen met de burgers, het bedrijfsleven, verenigingen en andere overheidsorganisatie – via infrastructurele aanpassingen en campagnes het fietsen in en om de stad

Plaats: 

Breda

Teteringen

Bavel

Prinsenbeek

Ulvenhout

Publicatiedatum: 

28 mei 2015

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden