Kampvuur als centrale plaats voor herijking Bredase erfgoedvisie

Foto: Asja Vossen

In opdracht van Gemeente Breda organiseert Whalebone & Greenstone (W&G) in juni een drietal kampvuuravonden om inbreng te verzamelen voor de herijking van het gemeentelijk erfgoedbeleid. Centraal staat hoe wij omgaan met Bredaas erfgoed en dat van het buitengebied. En hoe dit bijdraagt aan de identiteit van Breda en aan de economische vooruitgang.

Iedereen die zich betrokkenen voelt is van harte welkom voor een gesprek rond het kampvuur. Met de hoofdvraag: ‘Hoe gaan we met ons erfgoed om en wat levert dit ons op?’
De avonden zijn op 2, 10 & 23 juni en starten om 20:00 (inloop vanaf 19.30) in de Waterstraatsociëteit (bovenzaal Theaterdinersalon De Avenue – Waterstraat 5). Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Erfgoed is alles wat wij waardevol vinden om te bewaren en/of om te gebruiken in onze toekomst. Tastbare en onzichtbare overblijfselen van ons Breda – van de bouw van het 15e eeuwse Bouvigne, toen de Polen onze stad bevrijdden, maar ook toen NAC in 1973 de beker won. De verhalen van ons erfgoed verbinden mensen met elkaar en met de stad. Want wij zijn met z’n allen eigenaar van het verhaal van Breda en alle erfgoed elementen daarin. En het is niet alleen van ons, het is er vóór ons. Dus hoe gaan wij er dan mee om?

Tijdens de eerste kampvuuravond praten we over het huidige beleid en de rol van de Gemeente Breda en wat de deelnemers vinden dat die moet zijn. De tweede avond gaat in op wat betrokkenen zelf al doen met erfgoed. Waar liggen kansen om samen te werken? De laatste sessie plaatst het erfgoed van Breda in een bredere context. Is het enkel decor of de belangrijkste grondstof voor algehele stedelijke ontwikkeling? Wat betekent ons erfgoed voor bijvoorbeeld toerisme en de creatieve industrie van Breda?

Doel is met elkaar richtingen te benoemen voor het herijken van het Bredase erfgoedbeleid. De avonden dragen daarnaast bij aan het identiteitsbesef van Breda en de mensen die haar liefhebben. Deze uitnodiging is daarom gericht aan alle gebruikers van onze stad: van de oudste bewoner tot eendagstoerist, van professional tot liefhebber. Wees welkom – samen maken wij Breda, samen beleven wij ons erfgoed en samen geven wij dat betekenis.

Aanmelden en op de hoogte blijven van de voortgang en resultaten kan door te mailen naar [email protected], maar liever via de website kampvuurplaats.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden