Ondersteuning in het creëren van je eigen InnovatieBaan

Foto: Stichting InnovatieBanen

Werkzoekenden in Breda krijgen de mogelijkheid hun eigen InnovatieBaan te creëren. Hiervoor ging Gemeente Breda een partnerschap aan met de Stichting InnovatieBanen. Met het sluiten van dit partnerschap geeft de gemeente aan achter de stichting en haar aanpak van werkloosheid te staan.

Het doel van het partnerschap is zoveel mogelijk bijstandsgerechtigden en andere geïnteresseerde werkzoekenden via een InnovatieBanentraject aan het werk te helpen. Niet door hen te begeleiden naar bestaande vacatures, maar door hen te ondersteunen bij het creëren van hun eigen baan. Marianne de Bie, wethouder Werk, Inkomen en Cultuur: “Dit initiatief ondersteunen wij van harte. Het past prima bij onze projecten van de innovatieve re-integratieproeftuin, waarin we mensen met een gemeentelijke uitkering op andere manieren aan werk proberen te helpen. Het mes snijdt aan twee kanten. Enerzijds biedt het initiatief een goed platform aan gemotiveerde werkzoekenden om op deze manier een baan voor zichzelf te creëren die aansluit bij hun passie en talent. En anderzijds geeft het werkgevers de mogelijkheid om gemotiveerde werknemers te ontvangen met een goed onderbouwd voorstel en nieuwe ideeën om waarde toe te voegen aan hun bedrijf.”

Je eigen baan creëren

Bij een InnovatieBaan bied jij als werkzoekende je kennis, vaardigheden, netwerk, kwaliteiten en/of ideeën aan bij je ideale werkgever. Vanuit de overtuiging dat je van toegevoegde waarde kunt zijn en je jezelf in korte tijd onmisbaar kunt maken. Een ervaren loopbaancoach helpt je je aanbod scherp te krijgen om het zo te kunnen presenteren bij een potentiële werkgever. Als kandidaat sluit je met de werkgever vervolgens een overeenkomst af over een te behalen doel. Je creëert zo ruimte voor het bedrijf om je een reguliere baan of opdracht aan te kunnen bieden.
De stichting ziet erop toe dat er geen sprake is van verdringing, maar dat er ook echt een ‘nieuwe’ baan wordt gecreëerd. Omdat er bijvoorbeeld werkprocessen (of activiteiten) uitgevoerd en ontwikkeld worden die anders op de plank blijven liggen of door bij te dragen aan innovatie wanneer een bedrijf er op dat moment de middelen niet voor heeft. Tegelijkertijd vinden gemotiveerde en getalenteerde mensen – met verschillende opleidingsniveaus en achtergronden – werk bij een bedrijf waar zij echt op hun plek zitten.

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst

Meer weten over wat InnovatieBanen voor jou kan betekenen? Meld je dan nu aan op www.innovatiebanen.nl voor de voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 17 september om 13.00 uur in het Stadskantoor in Breda. Bij vragen kun je contact opnemen via [email protected] of 010-3031301. Het team van Stichting InnovatieBanen kijkt er naar uit om de mogelijkheden en kansen van InnovatieBanen toe te lichten aan alle werkzoekenden en andere geïnteresseerden in de regio.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen