Vrijwilliger van het jaar

Wie ontvangt de jaarlijkse Chris van Faassen-penning en wordt vrijwilliger van het jaar? Tot 11 oktober kunnen vrijwilligers voor een nominatie worden voorgedragen, op de website van Breda Actief. Een mooie kans om bijzondere stadsgenoten te laten schitteren.

Op 11 december is de uitreiking van de Chris van Faassen-penning. Tijdens deze jaarlijkse, feestelijke gelegenheid spreekt de gemeente haar bewondering en waardering uit voor het bijzondere werk dat vrijwilligers doen voor de stad en haar inwoners. Een aantal vrijwilligers staat extra in het zonnetje en krijgt een eervolle vrijwilligerspenning of aanmoedigingsprijs.

Miriam Haagh, wethouder Zorg, Welzijn, Onderwijs en Wijkontwikkeling: “Eén op de drie Bredanaars is actief als vrijwilliger. Dat zijn zo´n 51.000 mensen! Wat ze doen is heel verschillend. Wat ze gemeen hebben is dat ze zich belangeloos inzetten voor de buurt, de sportclub, bij evenementen, op school, in de zorg, in de natuur of voor pop, kunst en cultuur. Deze inzet is onbetaald, maar onbetaalbaar voor onze samenleving. Met de jaarlijkse uitreiking van de Chris van Faassen-penning laat het Bredase college haar waardering zien voor de inzet en het werk van deze duizenden Bredase vrijwilligers.’’

Bredanaars dragen vrijwilligers voor

Isabelle Leijser van Breda Actief organiseert de uitreiking namens de gemeente. Zij legt uit waarom het zo belangrijk is om vrijwilligers aan te melden: “Het zijn de mensen in Breda zelf die ervaren welke vrijwilligers zich met hart en ziel inzetten. Misschien heb je een buurvrouw zich altijd  inzet voor de school, misschien ken je iemand die belangeloos een festival voor de wijk organiseert of misschien doet je oom heel veel werk voor een goed doel? Maar ook een enthousiaste groep of iemand die het parkje in de buurt vrijwillig schoonhoudt, komen in aanmerking.  Ze mogen allemaal voorgedragen worden op de website van Breda Actief. Wie weet worden ze genomineerd.’’

Uit alle aanmeldingen die Breda Actief ontvangt, selecteert een jury samen met het College van burgemeester en wethouders de genomineerden. Isabelle: “Genomineerd zijn is een enorme eer voor vrijwilligers, dat merken we ieder jaar. Eigenlijk voelt dat als een prijs op zich.” Tijdens de feestelijke uitreiking vorig jaar won Renée Bisschop de Chris van Faassen-penning in de categorie individuen. Zij zette zich in voor scouting Sint Joris. De Voedselbank won de penning voor de vrijwilligersgroep en de Buurttuin won de aanmoedigingsprijs.

Iemand voordragen

Meer informatie en de mogelijkheid vrijwilligers voor te dragen zijn terug te vinden op de website van Breda-Actief, of bel (076) 523 35 55. Tijdens de uitreiking op 11 december 2015 zijn er twee bronzen penningen te winnen: één voor een individuele vrijwilliger en een voor een groep vrijwilligers. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs voor speciale of vernieuwende vrijwilligersinitiatieven. Iedereen kan mensen aanmelden, die zich op een bijzondere manier inzetten voor Breda. Voorwaarde is dat de vrijwilligers of vrijwilligersgroep de penning niet eerder hebben ontvangen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden