Natuurtoer in Breda over BIJEN

Samen voor een mooi en duurzaam Brabant

Geachte dame / heer.

Op woensdag 24 juni gaat de Natuurtour Brabant van start in Breda met een bijeenkomst over bijen. Verspreid over de provincie vinden tien bijeenkomsten plaats waarin we laten zien wat voor moois er allemaal gebeurt in onze provincie op het gebied van natuur en welke rol vrijwilligers daarin spelen. De Natuurtour is een samenwerking van de Brabantse Milieufederatie, IVN Brabant , Brabants Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant.

Tijdens de eerste bijeenkomst in Breda staan bijen centraal. Bijen zijn letterlijk van levensbelang voor ons. De meeste gewassen zijn namelijk afhankelijk van insectenbestuiving en bijen zijn de meest ijverige bestuivers. Maar de laatste tijd hebben bijen het moeilijk. Onder andere door bestrijdingsmiddelen en gebrek aan voedsel lopen de populaties terug. Gelukkig gebeurt er van alles om het tij te keren. Veel vrijwilligers bekommeren zich om bijen en de gemeente Breda mag zich zelfs ‘bijvriendelijke gemeente’ noemen. Reden genoeg om samen te laten zien wat er allemaal al gebeurt én te bekijken wat we kunnen doen om dat te versterken. Met bijdragen van wethouder Selçuk Akinci, bijendeskundige Aat Rietveld en plantendeskundige Erik van der Hoeven. Aan het einde van de bijeenkomst is er nog de mogelijkheid om zelf een bijenkast te bekijken.

Datum: woensdag 24 juni
Tijd: 19.00 – 21.30 uur
Locatie: Stadskantoor Breda (zaal A 0.30), Claudius Prinsenlaan 10, 4811 DJ Breda
Aanmelden: deelname is gratis. Klik(ctrl + klikken) hier om je aan te melden.

Programma
19.00 uur: inloop met koffie en thee
19.30 uur: opening door Selçuk Akinci (wethouder gemeente Breda)
19.45 uur: presentatie over bijen door Aat Rietveld (voorzitter Bredaas Bijenhouderscollectief)
20.15 uur: vragen en discussie
20.30 uur: presentatie over stadsplanten door Erik van der Hoeven (Werkgroep Stadsplanten Breda)
21.00 uur: vragen en discussie
21.15 uur: bezichtiging bijenkast
21.30 uur: einde bijeenkomst

Met vriendelijke groet,

Remmert van Haaften

Brabantse Milieufederatie

013 – 5356225

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden