Breda maakt werk van beschut werk

Foto: Asja Vossen

Vandaag hebben twee medewerkers een arbeidscontract ondertekend voor een arbeidsplek in beschut werk. Marianne de Bie, wethouder Werk en Inkomen, reikte deze contracten uit.

Na het tekenen van het contract begon gelijk hun eerste werkdag. Één kandidaat begint bij ATEA-groep op de groenafdeling en de andere kandidaat gaat op basis van detachering aan de slag bij Skil. Daarnaast zitten er 21 personen in het voorbereidingstraject voor beschut werk.

Marianne de Bie, wethouder Werk en Inkomen: “Met beschut werk kunnen we een baan bieden aan mensen die door hun beperking een hoge mate van begeleiding of aanpassing van de werkplek nodig hebben. Zij  kunnen niet of nauwelijks aan de slag bij een reguliere werkgever. Beschut werk biedt hen de mogelijkheid om in een betaalde baan aan de slag te gaan binnen ATEA-groep of via detachering bij bedrijven. Dat vind ik heel belangrijk, want hierdoor krijgen ze de kans om naar vermogen mee te doen in de maatschappij”.

De gemeente heeft een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in het beschut werk. Dit jaar wil het college tot maximaal 17 plekken creëren en richt zich daarbij met name op jongeren tot 27 jaar. De uitvoering van het beschut werk wordt georganiseerd bij ATEA-groep.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden