Breda toneel van halve finale EK Vrouwenvoetbal 2017

Foto: VoetbalinBreda

Het Rat Verlegh Stadion is op 3 augustus 2017 het toneel van de halve finale van UEFA Women’s EURO 2017 (WEURO 2017). Dat heeft de UEFA vandaag bekendgemaakt. De stad Breda en NAC Breda stelden zich vorig jaar samen kandidaat voor het Europees Kampioenschap om zo een significant evenement in de zomermaanden naar het Rat Verlegh Stadion te halen.

Wethouder Paul de Beer van Sport: Breda kan zich opmaken voor een prachtig internationaal topsportevenement. Dit heeft een geweldige uitstraling voor de hele regio en het kan nog meer mensen stimuleren om te gaan sporten”. Wij ontvangen de speelsters en het publiek met veel plezier in Breda”.

Het Nederlands vrouwenelftal komt tijdens de groepsfase van het Europees kampioenschap 2017 niet naar Breda. Wel is NAC tijdens de poulewedstrijden gastheer van acht andere landenteams, verspreid over vier interlands. Welke landen dat zijn wordt pas op een later tijdstip bekendgemaakt.

De Oranje Leeuwinnen spelen hun openingswedstrijd op zondag 16 juli 2017 in de Galgenwaard in Utrecht. De tweede groepswedstrijd van Oranje is donderdag 20 juli in Het Kasteel in Rotterdam. Ook vindt er een groepsduel in Tilburg plaats.

Toernooidirecteur Bert van Oostveen van de KNVB: “Het wedstrijdschema brengt ons weer een stap dichterbij het toernooi. Achter de schermen zijn we al druk bezig met de organisatie van het toernooi. Het enthousiasme bij de speelsteden, clubs en KNVB is groot en op basis daarvan ben ik ervan overtuigd het Oranjelegioen in 2017 een fantastisch toernooi in eigen land gaat beleven.”

Wedstrijdschema

WEURO 2017 vindt plaats van zondag 16 juli 2017 t/m zondag 6 augustus 2017. Aan het EK doen zestien landen mee. Verspreid over 16 dagen, in de genoemde periode van 3 weken, spelen zij gezamenlijk 31 wedstrijden. Breda, Deventer, Doetinchem, Rotterdam, Tilburg en Utrecht zijn gastheer van de groepswedstrijden. De finale is op zondag 6 augustus 2017 de finale in het stadion van FC Twente in Enschede. Dit stadion is ook het decor van de andere halve finale.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden