Jury van prominenten selecteert finalisten Breda Startup Award

Foto: Ilse Wolf

250 meldingen kreeg de organisatie van de Bredase Startup Award te verwerken in slechts 2,5 maand. Uit deze aanmeldingen werd een shortlist van 15 bedrijven gemaakt. Deze startups mochten kennis maken met burgemeester Depla. Tevens dongen zij naar een finaleplaats voor een selectiecomissie, bestaand uit Cees Meeuwis, Aad Ouborg en Jochem de Graaf. Op basis van onderscheidend vermogen, visie, ambitie en marktpotentie werden 5 finalisten uitgekozen.

De 5 finalisten zijn LIQAL, Route42, Ceres Legal, Sesam Solutions en LED Driven. Op vrijdag 2 oktober mogen zij zichzelf bewijzen voor de jury. De jury bestaande uit Joris Toonders van Yonego, Janneke Niessen van Improve Digital en Jeroen van Glabbeek van CM Payments. Mede-initiator Mark van de Pol van Starterslift is zeer te spreken over de aandacht die de award gekregen heeft in zo’n korte tijd. De organisatie is trots dat door middel van de Award bruggen geslagen kunnen worden tussen Bredase topondernemers en startups en zelfs de burgemeester. Mede-initiator Farid Darkaoui van Business Coach Breda vult aan: “Onze ambitie is om de Bredase startups een extra boost te geven in hun ondernemerschap. Zo’n award draagt daar mooi aan bij.” Jochem de Graaf van de BOM prijst ook de energie en de enthousiasme van de deelnemers.

Breda Community Award

De nieuwe wethouder van Economische Zaken, Boaz Adank wilt de bedrijvigheid in Breda stimuleren. “Breda barst van het talent, gezien het aantal aanmeldingen voor de Breda Startup Award. Ik gun het alle startups om ooit tot de snelste groeiende topbedrijven te behoren. Deze award is een goede manier om dat te stimuleren. Erg belangrijk, want deze starters vormen de motor van onze economie.” Naast de Bredase Startup Award is er ook een publieksprijs voor Bredase startups voor hun onderscheidend concept en ondernemende aanpak.. De genomineerde ondernemers zijn: Sport76, kids Time, HUB88, Mad Molly’s Irish Pub en De Nieuwe Winkel. De winnaar wordt op vrijdag 2 oktober door het publiek gekozen.

Over de Bredase Startup Award

De verkiezing is een initiatief van Starterslift, Business Coach Breda en de Gemeente Breda. Samen zoeken zij naar de Bredase startup van het jaar. De verkiezing wordt gehouden tijdens het Business Coach Breda event ‘Ondernemen is topsport – de weg naar succes’ in het stadion van NAC.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden