Integrale handhavingsactie Baronie gemeentes rustig verlopen

Foto: Asja Vossen

In Breda, Etten-Leur, Woudrichem, Drimmelen en Oosterhout vond dinsdag een integrale handhavingsactie plaats. Hiervoor bundelden 20 medewerkers van de deelnemende gemeenten, politie, Belastingdienst, Rijksdienst Wegverkeer (RDW) en Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) hun krachten. In totaal zijn er 14 panden bezocht, waaronder autosloperijen, autogarages en autoverhuur en -verkoop. De actie is rustig verlopen.

Resultaten Breda

In de gemeente Breda zijn 4 bedrijven bezocht. Bij een garagebedrijf is een voertuig in beslag genomen vanwege een openstaande belastingschuld.  Bij een ander bedrijf  was de opslag van gevaarlijke stoffen en de keuring van een gastank niet in orde.  Hiervoor heeft de gemeente een waarschuwing uitgedeeld.

Resultaten Etten-Leur

In de gemeente Etten-Leur zijn 3 bedrijven bezocht. Hierbij nam de politie 4 auto’s in beslag. Ook werd er een openstaande boete geïnd. Verder trof de gemeente een fietsverkooppunt aan dat mogelijk illegaal is, stond een ondernemer niet ingeschreven bij de Belastingdienst en bleken er mensen te wonen in een bedrijfspand waar dit niet is toegestaan. De gemeente, politie en Belastingdienst zullen dit nader onderzoeken.

Resultaten Woudrichem

In de gemeente Woudrichem zijn 3 bedrijven bezocht. Daarbij inde de Belastingdienst een belastingschuld van € 34.000,-. Ook zijn er diverse waarschuwingen op het gebied van milieu- en bouweisen uitgedeeld.

Resultaten Drimmelen

In de gemeente Drimmelen zijn 3 bedrijven bezocht. Eén van de bedrijfspanden bleek illegaal te worden bewoond. Hier was ook de opslag van gevaarlijke stoffen niet in orde. Het bedrijf ontvangt hiervoor een waarschuwing.

Resultaten Oosterhout

In de gemeente Oosterhout is 1 bedrijf bezocht. De Belastingdienst gaat nader onderzoek doen naar de werkzaamheden van dit bedrijf.

Toezicht en handhaving

Elf gemeenten en veiligheidspartners in het politiedistrict Baronie werken nauw samen op het gebied van veiligheid, toezicht en handhaving. Doel van de samenwerking is om in de deelnemende gemeenten de veiligheid en leefbaarheid te verbeteren en criminaliteit tegen te gaan. Door het uitwisselen van kennis en capaciteit kan efficiënter worden opgetreden tegen illegale activiteiten, fraude, misbruik en andere overtredingen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden