Drie bestaande straatnamen officieel vastgesteld

De namen van de straten Blookweg, Elshoutweg en Trekpad zijn in de praktijk al in gebruik, maar nog niet eerder formeel vastgesteld. Dat gebeurt nu, zonder
gevolgen voor bewoners en/of bedrijven. De Blookweg ligt in Bavel bij de Lage Aard. De Elshoutweg is in Prinsenbeek, bij de kruising Verloren Hoek/Heesterbospad. Het Trekpad is een fietspad, langs de rivier de Mark ten noorden van Prinsenbeek.

Blookweg in Bavel

De officiële benoeming van de Blookweg verbetert voor hulpdiensten en gemeente de vindbaarheid en bereikbaarheid van de openbare ruimte zelf en ook van het pand van de schietvereniging aan die weg.

Elshoutweg in Prinsenbeek

In Etten-Leur is een Elshoutweg, ten oosten van de Zevenbergseweg. De naam is daar in 1969 vastgesteld. Ze verwijst naar een zandweggetje, de Elshoutseweg, dat verdween bij de ruilverkaveling van de Haagse Beemden. Elshout is een gebied in de Oostpolder van Etten. De namen Elshout en Elshoutseweg komen al voor in akten tussen 1431 en 1461. De Elshoutsweg kreeg destijds in Prinsenbeek per ongeluk de tussenletter s. Bij de officiële vaststelling van de naam sluit Breda nu aan bij de spelling in Etten-Leur.

Trekpad in Prinsenbeek

In het uiterste noorden van Prinsenbeek, vanaf het voormalig Nieuw Veer tot aan de Halse Sluis, ligt het recreatieve fietspad Trekpad. Het loopt langs de rivier de Mark en dateert van 1969. Ongeveer op de zelfde plaats liep vroeger al het Trekpad, waar mensen en paarden vanaf de oever schepen trokken. In het register van openbare wegen van 1872 komt de naam Trekpad ook al voor. In de 20e eeuw verwaarloosde het pad, toen de scheepvaart over ging op motoren. Inmiddels is het hersteld en deels in gebruik als recreatief fietspad. Voor een goede vindbaarheid en bereikbaarheid is nu de naam Trekpad alsnog formeel vastgesteld.

Plaats: 

Breda

Bavel

Ulvenhout

Teteringen

Prinsenbeek

Publicatiedatum: 

01 oktober 2015

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen