Week van de Veiligheid in Breda

Samen met veiligheidspartners zoals het Openbaar Ministerie, politie en Novadic Kentron organiseert Gemeente Breda de Week van Veiligheid. Een jaarlijkse nationale themaweek voor inwoners en ondernemers waarbij de Gemeente Breda zich aansluit.

Tijdens deze week staan tal van activiteiten op het programma. Zo is er een veiligheidsmarkt, een stadswandeling ‘misdaad en straf’ en zijn er diverse lezingen en workshops.De Week van de Veiligheid staat dit jaar in Breda in het teken van ‘persoonlijke veiligheid’. Een thema dat hoog op de agenda staat in Breda. Samen met haar partners werkt de gemeente aan een veilige stad. Ook steeds meer bewoners zijn actief om samen hun buurt veiliger te maken. Aan de hand van de goede praktijkvoorbeelden is deze week te zien dat iedereen, ondernemers en inwoners, kan bijdragen aan een veilige (leef)omgeving.

Crimineel ontbijt en Brandveilig Leven

Op maandag 5 oktober trapt burgemeester Depla de week af met een crimineel ontbijt voor genodigden. Onderwerp van gesprek is de aanpak van cybercrime. Vervolgens geeft de burgemeester samen met de brandweercommandant het startsein voor de aanpak ‘Brandveilig Leven in Breda’. Informatie en acties richten zich op het vergroten van brandveiligheid in huis en de woonomgeving en hoe alert te reageren in geval van brand.

In het vervolg van de week zijn er diverse activiteiten. Het volledige programma en informatie over aanmelden is te vinden op www.breda.nl/weekvandeveiligheid. Een greep uit het aanbod:

Veiligheidsmarkt en rondleidingen

Op dinsdag 6 oktober is er van 11.00 tot 15.00 uur een veiligheidsmarkt op het Kerkplein in Breda. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen in een hennepkwekerij, informatie krijgen over uitgaan, alcohol, drugs en ook de teams van buurtpreventie zijn aanwezig om alles te vertellen over het voorkomen van inbraak en energiebesparing. Met de slogan ‘Bel 112, daar voorkom je inbraak mee’ vindt de aftrap van de Donkere Dagen-campagne plaats. Want hoe eerder 112 wordt gebeld, hoe sneller de politie kan reageren. Tijdens de markt zijn er ook stadswandelingen ‘Misdaad en straf’ waarin wordt afgedaald naar de catacomben van het stadhuis.Dinsdagavond zijn ouders en belangstellenden welkom bij de bijeenkomst ‘Happy Ouders’. Verschillende partijen geven uitleg over veiligheid in het uitgaansgebied, regels in de horeca, alcoholgebruik onder jeugd en hoe daarmee om te gaan.

Resultaten Veiligheidsscan voor Bredase ondernemers

Bredase ondernemers krijgen op woensdag 7 oktober de resultaten gepresenteerd van de deze zomer uitgevoerde veiligheidsscans. De focus lag daarbij op organisatorische, fysieke en elektronische maatregelen om criminaliteit aan te pakken. Ook worden adviezen en tips uitgewisseld.

Lezingen en workshops

De Week van de Veiligheid wordt op vrijdag 9 oktober afgesloten met lezingen die voor iedereen toegankelijk zijn. Onderwerpen die de revue passeren zijn onder andere huiselijk geweld en ouderen- en kindermishandeling, identiteitsfraude, alcohol en drugs en informatiebeveiliging van patiëntgegevens. Een compleet overzicht is te vinden op de website van de Gemeente Breda.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden