Stadsarchief Breda: open dag, nieuwe stijl

Op zaterdag 17 oktober organiseert Stadsarchief Breda een open dag onder het thema ‘Deuren open, vlag uit’. Jong en oud kan er van 10.00 tot 17.00 uur terecht voor onder meer speciale exposities, lezingen en rondleidingen. De officiële opening wordt verricht door Marianne de Bie, de nieuwe wethouder Werk, Inkomen en Cultuur. Extra reden voor een bezoek dit jaar: het stadsarchief wordt momenteel in een nieuw jasje gestoken.

Marianne de Bie, wethouder Werk, Inkomen en Cultuur: ‘Veel mensen hebben interesse in het aanbod van het stadsarchief, maar vinden het niet altijd makkelijk om binnen te stappen. Met de open dag wordt die drempel verlaagd. Een mooie gelegenheid om meer mensen te bereiken. Dat sluit prima aan bij de ambitie van het archief, een meer open uitstraling met een duidelijke boodschap: “Rijke historie gratis toegankelijk”.’

Divers aanbod

Voor de open dag is een divers aanbod van activiteiten samengesteld. Speciaal voor kinderen is er een knutselkamer, families kunnen zich laten vereeuwigen met een gratis portret, en voor onderzoekers is er de mogelijkheid meer informatie te krijgen over bijvoorbeeld paleografie en genealogie.

Oud-persfotograaf BN DeStem Johan van Gurp vertelt over bijzondere foto’s uit zijn omvangrijke collectie. Ook zijn er diverse rondleidingen, onder meer in het ondergronds depot dat anders niet toegankelijk is. Wegens een beperkt aantal plaatsen is aanmelding vooraf gewenst, via [email protected].

Nieuwe stijl

Stadsarchief Breda grijpt de gelegenheid aan om de eerste uitingen van een nieuwe huisstijl aan het publiek te introduceren. Momenteel wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een identiteit die beter aansluit op de ambities van het instituut.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website van Stadsarchief Breda: www.stadsarchiefbreda.nl.

Onder dit bericht kunt u ook de flyer (gemaakt voor de open dag) downloaden.

Bijlagentabel
Bijlage Grootte
open_dag_2015.pdf… 939.76 KB

Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.

Plaats: 

Breda

Teteringen

Bavel

Ulvenhout

Prinsenbeek

Publicatiedatum: 

02 oktober 2015 18 oktober 2015

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden