Bedankt Breda

Beste Bredanaar,

Breda heeft vorige week crisisopvang geboden aan 196 vluchtelingen. Een kortstondig onderdak aan mensen die huis en haard hebben moeten verlaten op de vlucht voor oorlog en geweld. Ik wil ieder die bijdrage leverde om het verblijf van deze mensen zo prettig mogelijk te maken heel hartelijk danken. 

Breda heeft laten zien wat gastvrijheid is! Daar ben ik trots op. Vele vrijwillige handen zijn tijdens deze dagen toegestoken. Door organisaties, ondernemers en inwoners.  

In het weekend van 26 en 27 september kreeg het gemeentebestuur een dringend verzoek van de staatssecretaris om een crisisopvang te openen voor 72 uur. In minder dan 24 uur is er een complete opvanglocatie ingericht in het Racketcentrum Breda aan de Terheijdenseweg. 

En dan heb ik het niet alleen over bedden, kussens, dekens en toiletvoorzieningen. Er werden activiteiten georganiseerd voor de kinderen, sport- en spelactiviteiten voor volwassenen. Er waren tolken, sportbegeleiders, medische hulpverleners en vele vrijwilligers. Deze mensen hebben zich de klok rond ingezet voor de vluchtelingen die tijdelijk onze gast waren.

Dat is zeer gewaardeerd door de vluchtelingen zelf. Bij het afscheid afgelopen vrijdag was hun dank hartverwarmend. Ik sluit me daar graag bij aan.

Breda een stad is met een sterk vrijwilligersnetwerk, dat bleek uit de opkomst van tal van betrokken mensen uit de buurt en van tal van organisaties. Wat een saamhorigheid daar in het Racketcentrum.

Breda, bedankt voor de gastvrijheid en de verbondenheid!

Paul Depla
Burgemeester Breda

Plaats: 

Breda

Ulvenhout

Bavel

Ulvenhout

Teteringen

Publicatiedatum: 

07 oktober 2015

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen