Lezing over De Kamertjes

de Kamertjes, een natuurgebied van BredaLezing de Kamertjes Deze avond wordt besteedt aan de ontwikkelingen van een klein natuurgebied van Breda: de Kamertjes.

De West Brabantse Vogelwerkgroep kent vele werkgroepen. Naast de werkgroepen voor bepaalde vogelsoorten hebben we ook werkgroepen voor gebieden. De Kamertjes is zo’n werkgroep.

De Kamertjes is een overblijfsel van hoe de Haagse Beemden er uit zagen voor dat deze werden bebouwd.

Het gebied is iets meer dan 2 hectare groot en bestaat uit enkele bosjes, weilandjes en elzensingels. De weilandjes die omgeven zijn door elzensingels lijken vanuit de lucht gezien op kleine kamertjes, vandaar de naam.

De natte weilandjes bestaan uit Dotterbloem hooilandjes.

In de Kamertjes komt nog kwelwater naar boven en dat heeft een gunstige invloed op de flora.

De lezing bestaat uit twee delen.

Voor de pauze zullen Raymond van Breemen en Jeroen Stoutjesdijk, beiden werkzaam bij de Gemeente Breda, ons vertellen over de biodiversiteit van dit gebied. Daarnaast wordt ingegaan op de beheers aspecten die wenselijk zijn voor verdere natuurontwikkeling.

Na de pauze vertelt Jan Benoist, de coordinator van de werkgroep de Kamertjes, over de werkzaamheden van de afgelopen 30 jaar.

Het is interessant te horen welke resultaten er geboekt kunnen worden bij goed natuurbeheer en bij de inspanning van enthousiaste vrijwilligers op het gebied van fauna en flora.

Voor deze lezing ben je van harte welkom. Het belooft een boeiende avond te worden.

Aanvang lezing: donderdag 15 oktober, 20.00 uur in het Gemeenschapshuis “De Wegwijzer” Steendorpstraat 2, Breda.

Voor meer informatie

Ellie Pruiksma

[email protected]

Telefoon: 076 5658570

Aanvang: 

20:00 uur

Gemeenschapshuis De Wegwijzer

Steendorpstraat

Breda

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Cookieinstellingen