DHL Express eerste bedrijf Rithmeesterpark Breda

DHL Express wordt het eerste bedrijf dat zich vestigt op het nieuwe bedrijventerrein Rithmeesterpark aan de A16 in Breda. Daarvoor ondertekenden Michiel Greeven, managing director van DHL Express in Nederland, en burgemeester Paul Depla op woensdag 7 oktober een contract. Het gaat om een kavel van ruim 12.000 m2 op een totaal plangebied van 13,5 ha.

Boaz Adank, wethouder Economische Zaken: “Wij zijn erg blij met de komst van DHL naar Breda! Breda is een goede en aantrekkelijke stad voor bedrijven om zich te vestigen. Een knooppunt van internationale verbindingen op een centrumlocatie in de Benelux. De komst van DHL Express onderschrijft dit én past bij de uitstraling van Breda en de regio. Ik heb er alle vertrouwen in dat er na DHL meer bedrijven volgen die een aantrekkelijke plek op het Rithmeesterpark willen bemachtigen.”

Voor DHL Express is de uitstekende ontsluiting van het werkgebied op de A16, via Princenhagelaan en Graaf Engelbertlaan, een belangrijke aanleiding voor vestiging op Rithmeesterpark.  Managing Director van DHL Express Nederland Michiel Greeven zegt over de nieuwe vestiging: “Qua ligging sluit deze locatie perfect aan op ons internationale netwerk, waarbij wij binnen 24 uur bedrijven in de regio verbinden met de belangrijkste zakencentra ter wereld.”

Nieuwe vestiging

De nieuwe vestiging van DHL is de expresdivisie die nu in Roosendaal is gevestigd. De circa 100 medewerkers gaan over naar de nieuwe vestiging in Breda. Andere DHL-onderdelen blijven in Roosendaal. Het nieuwe Service Center beslaat ruim 2.500 m2 loods en kantoor. Het krijgt een automatische sorteerinstallatie en wordt voorzien van energiebesparende en milieuvriendelijke installaties. Het vormt de uitvalsbasis  voor zo’n 50 bestelwagens, bakwagens en een Parcycle (speciale bakfiets voor de binnenstad) die West-Brabant bedienen.

Rithmeesterpark

De gemeente maakt nog dit jaar de kavel van DHL Express klaar voor de nieuwbouw. Ook wordt er een tijdelijke bouwweg aangelegd.  Zo kan het bedrijf begin 2016 beginnen met de bouw van de nieuwe vestiging.

Rithmeesterpark biedt in totaal ruimte aan circa 50 kleine en grotere bedrijven en kantoren in een omgeving waarin al diverse bedrijven, maar ook hotels en voorzieningen aanwezig zijn. Doel is om op deze locatie aan de A16 een divers en dynamisch werklandschap te creëren. De gemeente is op dit moment met meerdere geïnteresseerde bedrijven in gesprek.

Investeringsprogramma DHL Express

De nieuwe vestiging van DHL Express maakt onderdeel uit van een investeringsprogramma gericht op uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het internationale expresnetwerk van het concern. Het betreft het grootste investeringsprogramma van DHL Express sinds het zich veertig jaar geleden in Nederland vestigde. Daarbij gaan alle tien de vestigingen op de schop. Drie vestigingen worden verbouwd en uitgebreid en voor zeven vestigingen vindt nieuwbouw plaats. De investeringen zijn nodig om de groei die het bedrijf doormaakt te faciliteren.

Plaats: 

Breda

Publicatiedatum: 

08 oktober 2015

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden