Nieuwe straatnamen Rithmeesterpark en Procureursdreef

Rithmeesterpark is de naam voor de nieuwe straat op het bedrijventerrein met dezelfde naam, parallel aan de snelweg A16. Procureursdreef is de naam voor het onverharde doodlopende groene pad op het Rithmeesterpark, dat ligt aan de Rithsestraat tussen de snelweg A16 en de Princenhagelaan.

Rithmeesterpark

De straatnaam Rithmeesterpark is afgeleid van het gelijknamige gebied. De naam is voor dit gebied in oktober 2008 al vastgesteld. De naam is gekozen omdat ze past bij specifieke kenmerken van het gebied en aansluit bij historie en uitstraling van de stad Breda. Zo staat de naam symbool voor een zekere chique; het gebied is bedoeld voor hoogwaardige en bij voorkeur internationale bedrijven. De naam Rithmeesterpark betekent voor de locatie een sterke impuls en geeft Breda langs de A16 de gewenste sfeer en uitstraling.

Procureursdreef

In juni 1977 kreeg de parallelweg, die loopt ten westen van de A16 van de Rithsestraat naar de Sprundelsebaan, de naam Procureursdreef. In augustus 2010 verdween de straatnaam door een hernoeming en is de naam gereserveerd voor het huidige Rithmeesterpark. Het onverharde doodlopende groene pad krijgt nu officieel de naam Procureursdreef.

Plaats: 

Breda

Teteringen

Bavel

Ulvenhout

Prinsenbeek

Publicatiedatum: 

08 oktober 2015

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen