Lustrum geheugenwinkel

Met het thema ‘Herinneringen delen en doorgeven’ viert de Geheugenwinkel Breda in de week van 2 tot en met 6 november haar 5 jarig jubileum. Tijdens deze week zijn er diverse activiteiten en op vrijdag zal het lustrum gevierd worden met een feestelijke bijeenkomst. De Geheugenwinkel is in 5 jaar tijd uitgegroeid tot hét kenniscentrum voor geheugenproblematiek, zoals dementie of niet-aangeboren hersenletsel. Maandag 2 november van 14.00-16.00 uur is er, op inschrijving, een workshop stamboomonderzoek te volgen bij het Stadsarchief van Breda, Parade 10. Donderdag 5 november van 13.30-16.30 uur is er in de Geheugenwinkel de mogelijkheid voor bezoekers om hun verhalen en herinneringen te laten vastleggen. Ook is er fotomateriaal over het Breda van vroeger en kunnen kranten uit het verleden worden geraadpleegd door middel van een fiche apparaat. Bibliotheek Breda verzorgt een Pop-up Bibliotheek met boeken, muziek- en beeldmateriaal rondom het thema.

Ook is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een wandeling maken met de speciale, rolstoelvriendelijke route langs bijzondere plekjes in de binnenstad. Verkrijgbaar bij de Geheugenwinkel en het Stadsarchief.

Vrijdag 6 november: feestelijke programma De Geheugenwinkel viert haar lustrum met een feestelijk programma op vrijdagmiddag 6 november. Er vinden interactieve gesprekken plaats met onder andere wethouder Miriam Haagh, mantelzorgers en mensen uit het werkveld en de politiek. Wilt u bij deze middag aanwezig zijn? U kunt zich aanmelden via de website. Voor meer informatie: www.stib-breda.nl. De Geheugenwinkel is gevestigd op Heerbaan 100.

Aanvang: 

13:00

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden