Rooien boom aan de Keizerstraat vanwege omvalgevaar

De zilveresdoorn aan de Keizerstraat, aan de zijkant van poppodium Mezz, is aangetast door de reuzenzwam. De gemeente gaat de boom daarom op donderdag 15 oktober rooien.

Na een extern onderzoek staat vast dat de boom ernstig is aangetast door de reuzenzwam, een  parasiet die zich hecht aan beschadigde wortels. De schimmelinfectie begint in de wortels en tast de boom aan en maakt hem instabiel. Door de aantasting van de boom en het weer in het najaar is het niet verantwoord om hem te laten staan. De boom sterft langzaam door de schimmel en er is een grote kans dat hij omvalt. De gemeente volgt het advies op om de boom weg te halen.   

Wat gaat er gebeuren

De boom wordt op 15 oktober gerooid en er komt een nieuwe boom terug. Het planten is gepland in 2015, als het weer het toelaat.

Uw begrip is belangrijk

De gemeente en de aannemer zijn zich er van bewust dat het werk overlast kan betekenen. Zij proberen dit tot een minimum te beperken en vragen uw begrip

Informatie

Heeft u vragen over dit bericht of andere vragen aan de gemeente?  Ga naar www.breda.nl/contact.

De Gemeente Breda publiceert informatie op overheid.nl. Wilt u Breda berichten en/of andere gemeentelijke informatie digitaal ontvangen, dan kunt u zich abonneren op de e-mailservice .

Plaats: 

Breda

Publicatiedatum: 

14 oktober 2015 30 november 2015

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden