Snoeiwerkzaamheden groenstroken van oktober 2015 tot april 2016

De Gemeente Breda gaat van oktober 2015 tot april 2016 weer snoeiwerkzaamheden aan groenstroken verrichten. Dit gebeurt op vele verschillende plaatsen in de gemeente.

Ecologisch onderhoud

Groenstroken die ecologisch onderhouden worden als hakhout, worden overal 30-50 cm boven de grond gesnoeid. In het voorjaar ontwikkelen de wortelstronken zich weer als struik.

De groenstroken worden niet in hun geheel teruggesnoeid. Ze worden verdeeld in blokken van maximaal 25 meter, waarna er om en om een blok wel en niet wordt gesnoeid. Over vijf jaar zijn de blokken die dit jaar niet worden gesnoeid aan de beurt.

Omdat er weer meer licht op de grond komt, zullen kruiden zich spontaan gaan vestigen. Aanvankelijk zijn dat vooral grassen, later komen er ook bloeiende kruiden.

Deze manier van snoeien geeft de hoogste garantie op een permanente begroeiing van het groen en een gevarieerde en natuurvriendelijke groenstructuur.

De werkzaamheden vinden eens in vijf jaar plaats en zijn niet vergunningplichtig.

Plaats: 

Breda

Teteringen

Bavel

Ulvenhout

Prinsenbeek

Publicatiedatum: 

15 oktober 2015 31 maart 2016

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden