Vier de herfstvakantie in Breda’s Museum

Van dinsdag 27 oktober tot en met zondag 1 november opent Breda’s Museum gratis de deuren voor iedereen die de herfstvakantie aangrijpt om inspiratie op te doen in de tentoonstellingen over Vincent van Gogh. Ook de vaste historische tentoonstelling ‘De Stercke Stadt Breda’, met daarin het oudste bewaard gebleven geschilderde Nederlandse stadsgezicht, en ‘Stofnesten’ (een zolderkameravontuur voor de jeugd) zijn om de vakantie te vieren gratis toegankelijk.

In kringen van de jonge Vincent

Wie wil weten hoe Vincent van Gogh zijn jeugd doorbracht in De Baronie van Breda mag deze tentoonstelling niet missen. Vooral de manier waarop Vincent geïnspireerd raakte door de natuur en de invloed die ‘Oom Cent’ op hem uitoefende komen in deze tentoonstelling goed tot uitdrukking. Ga in de speciale natuurbeleving mee uit wandelen met Vincent of bewonder de  verzameling schilderijen van zijn oom. Het kan nog tot en met 1 november.

Tekenen van Huijsmans en Vincent & I

Op de HBS in Tilburg kreeg Vincent tekenles van Huijsmans, volgens diens eigen methode. In een kleine tentoonstelling wordt duidelijk hoe belangrijk en grondig het tekenonderwijs was in die tijd. ‘Vincent & I’ geeft 10 voorbeelden van de inspiratie die Vincent van Gogh tot op vandaag nog geeft aan mensen in heel verschillende functies en beroepen. Bezoekers kunnen hier met een tekening of een selfie een eigen opvatting aan toevoegen.

Spelen met Van Gogh 

Ook dat kun je gezellig samen doen in Breda’s Museum. In het café of in de aula kun je met iets lekkers erbij Van Gogh puzzels maken, het memoryspel spelen, een kleurplaat kleuren of gewoon even rustig lezen.

Verwacht 

Vanaf 20 november presenteert Breda’s Museum de top 125 van de Van Gogh Schilderwedstrijd met als titel ‘125 variaties op Van Gogh’

Plaats: 

Breda

Teteringen

Bavel

Ulvenhout

Prinsenbeek

Publicatiedatum: 

21 oktober 2015

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden