Integrale handhavingsactie in Breda en Werkendam

Woensdag 21 oktober vond in gemeente Breda en Werkendam een integrale handhavingsactie plaats om de veiligheid en leefbaarheid te verbeteren en criminaliteit tegen te gaan. Gemeenten, Politie, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en LIV (Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit) bundelden hiervoor hun krachten. In totaal zijn er 13 garagebedrijven bezocht, waarvan 1 in Werkendam. Hierbij zijn overtredingen op het gebied van milieu, brandveiligheid en criminaliteit geconstateerd. Ook zijn er twee aanhoudingen verricht. De actie is rustig verlopen.

Resultaten

De politie nam bij een van de bezochte garagebedrijven een gestolen motorblok in beslag. Daarbij werd een aanhouding verricht.

Bij een ander bedrijf werden restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. Het pand is geruimd en er is een persoon aangehouden. De politie maakt een proces-verbaal op.

In een van de panden werd asbest aangetroffen. De eigenaar gaat dit officieel bij de gemeente melden en door een gecertificeerd bedrijf laten verwijderen.  

Verder zijn bij diverse bedrijven overtredingen geconstateerd op het gebied van milieu en brandveiligheid, zoals het onjuist registreren van gevaarlijke stoffen, het versperren van nooduitgangen of brandblussers die niet in orde waren. Deze bedrijven ontvangen hiervoor een waarschuwing. 

Ook zijn bij twee panden mogelijke illegale bouwwerken aangetroffen, waaronder een overkapping en werkruimte. De gemeente gaat dit nader onderzoeken.

Tijdens de actie werd ook een persoon zonder geldige woon- of verblijfplaats aangetroffen. De Belastingdienst gaat de gegevens van deze persoon controleren.

Toezicht en handhaving

Elf gemeenten en veiligheidspartners in het politiedistrict Baronie werken nauw samen op het gebied van veiligheid, toezicht en handhaving. Doel van de samenwerking is om in de deelnemende gemeenten de veiligheid en leefbaarheid te verbeteren en criminaliteit tegen te gaan. Door het uitwisselen van kennis en capaciteit kan efficiënter worden opgetreden tegen illegale activiteiten, fraude, misbruik en andere overtredingen.

Plaats: 

Breda

Publicatiedatum: 

22 oktober 2015

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen