Groot onderhoud aan bruggen

Uit onderzoek blijkt dat een aantal bruggen aan groot onderhoud of vervanging toe is. Daarom start de gemeente met een onderhoudsprogramma. Het werk aan de bruggen gebeurt in twee fasen. De eerste fase is voor 1 december afgerond. De tweede fase start in het voorjaar van 2016.

Wat gaat er gebeuren

Door onderzoek tijdens onderhoudswerkzaamheden is duidelijk geworden dat er bij een aantal bruggen groot onderhoud of zelfs vervanging van de hele brug nodig is. Voor een aantal bruggen is betonreparatie, vervanging van rot hout en/of een nieuwe asfaltlaag voldoende. Bruggen die aan het einde van hun levensduur zijn worden vervangen.

Voor alle bruggen (voor voetgangers, fietsers en auto’s) die in een slechte staat verkeren is een onderhoudsprogramma gestart. Een overzicht van de bruggen in het onderhoudsprogramma vindt u in de bijlage.

Bereikbaarheid

Tijdens het werk zijn de bruggen afgesloten. Fietsers en voetgangers moeten via een andere weg of fietspad naar hun bestemming. Bestuurders van een auto worden omgeleid via een omleidingsroute.

Uw begrip

De gemeente en aannemer zijn zich ervan bewust dat het werk overlast kan geven en proberen dit tot een minimum te beperken. Zij vragen hiervoor uw begrip.

Informatie

Heeft u vragen over dit bericht of andere vragen aan de gemeente?  Ga naar www.breda.nl/contact.

De Gemeente Breda publiceert informatie op overheid.nl. Wilt u Breda berichten en/of andere gemeentelijke informatie digitaal ontvangen, dan kunt u zich abonneren op de e-mailservice .

 

Plaats: 

Breda

Publicatiedatum: 

22 oktober 2015 31 december 2015

Bijlagentabel
Bijlage Grootte
Overzicht_van_bruggen_voor_groot_onderhoud… 40.52 KB

Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden