Gratis workshops voor Bredase vrijwilligers

Foto: Breda Actief

Alle vrijwilligers in Breda worden gratis opgeleid via de Vrijwilligersacademie Breda. Een mooie kans voor iedereen die vrijwilligerswerk wil doen of al doet. Er staan drie workshops op de kalender in november met de thema’s; oriënteren op vrijwilligerswerk, het vinden en betrekken van vrijwilligers en het schrijven van webteksten. De workshops, verzorgt door de adviseurs van Breda Actief zijn te volgen via de Vrijwilligersacademie Breda.

Vinden van passend vrijwilligerswerk moeilijk? Iedereen die nog niet precies weet wat voor vrijwilligerswerk bij hun past kan aan de slag tijdens de workshop ‘Oriëntatie op Vrijwilligerswerk’. De workshop bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit algemene informatie over het doen en vinden van vrijwilligerswerk. Tijdens het tweede deel gaan deelnemers letterlijk op zoek naar een vacature die perfect bij hun past. Op maandagavond 2 november tussen 19.30 en 21.30 uur staat adviseur Mylène Martens voor de deelnemers klaar. “’Voor iedereen is er vrijwilligerswerk dat bij hem of haar past. Ik vind het een uitdaging om mensen te helpen bij het vinden van dat ene plekje. Aan de hand van de workshop krijgen deelnemers echt concrete tips en richtlijnen om dat te vinden wat ze leuk vinden. Tijdens eerdere workshops zijn zelfs deelnemers met concreet vrijwilligerswerk de deur uitgelopen. Super natuurlijk!” Aldus Mylène Martens, workshopleider.

Het geheim om vrijwilligers te vinden en te betrekken

Succesvol werven begint bij een goed vrijwilligersbeleid. Is het goed geregeld voor vrijwilligers? En wat heeft de organisatie vrijwilligers te bieden? Als organisaties zich kunnen verplaatsen in de wensen én competenties van (nieuwe) vrijwilligers, wordt vrijwilligerswerk leuker en aantrekkelijker. Daarnaast moet een organisatie haar vrijwilligers tevreden houden en blijven betrekken. De cursus ‘Het geheim om vrijwilligers te vinden en hen te betrekken bij je organisatie’, op dinsdag 17 en 24 november van 9.30 tot 12.00 uur, gaat samen met organisaties aan de slag.

Het schrijven van webteksten is een vak apart Wegens grote interesse is er op donderdagmiddag 12 november van 14.00 tot 16.30 uur nogmaals de workshop ‘Hoe schrijf ik goede webteksten?’ ingepland. Het schrijven van teksten voor een website is anders dan schrijven voor bijvoorbeeld flyers, posters of advertorials. De teksten moeten zoekmachine vriendelijk zijn en de boodschap moet kort, krachtig en duidelijk zijn. Hoe hierop in te spelen, leren deelnemers tijdens de workshop.

Meer informatie?

Informatie of opgeven voor de interactieve workshops kan via www.vrijwilligersacademiebreda.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden