Natuurpoort Wolfslaar is open

Landgoed Wolfslaar is vanaf vandaag officieel Brabantse Natuurpoort. Wethouder Paul de Beer van Duurzaamheid heeft de Natuurpoort vandaag samen met de voorzitter van de Stichting Landgoed Wolfslaar, officieel in gebruik genomen.

Een natuurpoort markeert het startpunt van een natuurgebied waar je kunt wandelen, fietsen en recreeren. Er is een horecagelegenheid in de buurt en je kunt er parkeren. De bezoeker herkent een natuurpoort aan een vier meter hoog beeld in de vorm van een stalen sleutel. Daarnaast staat een bord met mooie wandel- en fietsroutes in het gebied.

30 natuurpoorten

Het project Brabantse Natuurpoorten is een initiatief van de provincie Brabant en wordt uitgevoerd door Visit Brabant. Er komen 30 natuurpoorten in heel Brabant. Breda is nummer 27.

Naast dit provinciale initiatief zijn er ook drie Baroniepoorten gerealiseerd door Landstad de Baronie op dezelfde leest geschoeid: ’T Pannehuske in Zundert, de Menmoerhoeve in Etten-Leur en Het Smokkelaartje in Strijbeek.

Toekomstvisie

Wethouder Paul de Beer: “Landgoed Wolfslaar is een natuurparel aan de rand van onze stad. De Natuurpoort markeert nu nog eens extra dit startpunt voor een mooie tocht door de natuur in en om Zuid Breda. Samen met de Stichting Landgoed Wolfslaar gaan we ons de komende tijd buigen over een toekomstvisie om de natuurwaarden en de cultuurhistorische waarden van dit mooie landgoed te versterken”.

Voor de Natuurpoort is het voorplein en de entree van Boerderij Wolfslaar is opnieuw ingericht. De Natuurpoort heeft de vorm van een vier meter hoge stalen sleutel en staat bij de parkeerplaats tegenover de ingang van Boerderij Wolfslaar. Daarnaast staat een bord met aan de ene kant wandelroutes in het gebied en aan de andere kant fietsroutes in heel de Baronie

Plaats: 

Breda

Teteringen

Bavel

Ulvenhout

Prinsenbeek

Publicatiedatum: 

23 oktober 2015

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen