Winterterrassen in Bredase binnenstad

Foto: Breda Nieuws

Tijdens de komende winterperiode mogen horecagelegenheden in de Bredase binnenstad een terras plaatsen. Dit heeft de gemeente besloten op verzoek van de horecaondernemers. In het eerste jaar gaat het om een proef. Na de winter zullen horeca en gemeente met elkaar de proef evalueren en de koers voor volgend jaar bepalen.

Wethouder Boaz Adank van Economische Zaken: “Een glas glühwein of kop erwtensoep nuttigen op één van de winterterrassen in de Bredase binnenstad; dat kan vanaf aankomende winter. Een wens van de horecaondernemers waar we als gemeente graag de ruimte voor geven. Het is mooi om te zien dat de ondernemers zelf afspraken maken over de kwaliteit en uitstraling van de terrassen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de proef een succes wordt. Zo heeft Breda straks in zomer én winter een bruisende binnenstad!”

Horecagelegenheden mogen alleen terrassen plaatsen wanneer ze die ook uitbaten. Ondernemers maken met elkaar afspraken over de kwaliteit en uitstraling van de terrassen. Bovendien gaat de gemeente de komende maanden samen met ondernemers en bewoners aan de slag om de regels en afspraken voor de buitenruimte in de binnenstad, vastgelegd in de buitenruimteverordening, te actualiseren. Daarin worden ook regels voor de winterterrassen opgenomen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden