Via Breda naar Parijs met de ‘Climate Miles’

Op woensdag 4 november doet Stichting Urgenda Breda aan op haar weg naar de Internationale Klimaattop in Parijs. Urgenda, bekend van de Klimaatzaak tegen de Staat, gaat te voet naar Parijs met in haar kielzog een aantal prominente Nederlanders, iedereen die wil meelopen en de (landelijke) pers. Wethouder duurzaamheid Paul de Beer ontvangt Urgenda ’s avonds in het Stadhuis tijdens een bijeenkomst over de Green Deal Zorginstellingen. Op donderdagochtend loopt de wethouder een stuk mee.

Met deze zogenoemde Climate Miles vraagt Urgenda aandacht voor de actie die nodig is om gevaarlijke klimaatverandering tegen te gaan en de aarde leefbaar te houden voor de volgende generaties. Elke dag wandelt er een speciale gast mee en wordt er een Milestone achter gelaten met een bijzondere boodschap. Tijdens de Bredase etappe zijn dat naast de Bredase wethouder ook Willemijn Verloop (deskundige op het gebied van sociaal ondernemen) en DJ Gregor Salto.

Wethouder duurzaamheid Paul de Beer: “Breda heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van duurzaamheid. Allerlei mensen, ondernemers, onderwijs, overheid en ondernemende Bredanaars, werken samen aan een duurzame stad. Niemand kan het alleen; samenwerken is een voorwaarde om stappen te zetten. Ik hoop dat de klimaattop in Parijs ervoor zorgt dat we ook op internationaal niveau die stappen kunnen zetten”.

Om 15.15 uur wordt Urgenda welkom geheten bij Prinsentuin College. Om 15.45 uur vertrekt de stoet richting station en daarna naar de Grote Markt. Om 18.00 uur vindt in het Stadhuis een bijeenkomst plaats over duurzaamheid bij zorginstellingen, waarbij een Green Deal wordt getekend. Om 20.00 uur verzorgt Urgenda een ‘Walk (talk)-show’ over duurzaamheid en de rol van onderwijs en jongeren. De volgende ochtend loopt de stoet van Breda naar Essen. Paul de Beer loopt het eerste stuk mee. Iedereen die wil laten zien hoe belangrijk een duurzaam Breda is, is van harte welkom om aan te sluiten voor één of meerdere etappes.

Plaats: 

Breda

Teteringen

Bavel

Ulvenhout

Prinsenbeek

Publicatiedatum: 

03 november 2015

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden