Met Xpeditie-Buiten! en waterscouting het water op

Foto: IVN Mark & Donge

De weersomstandigheden zijn zeer grillig dit voorjaar, maar zon of regen, 28 juni gaat Xpeditie-Buiten! het water op. Dit keer wordt het bijzonder omdat we uitgenodigd zijn bij de Waterscouting groep Titus Brandsma.

Speciaal voor Xpeditie-Buiten! varen de Zeeverkenners hun bootjes uit de Biesbosch naar Breda om die middag met een aantal kinderen door de singels van Breda te varen.

Water natuurlijk beleven in Breda op 28 juni een uitdaging voor jou?

Heb je zin om mee te gaan? Het is een unieke kans om Breda vanaf het water te bekijken en kennis te maken met de Waterscouting. Tijdens het varen krijg je een opdracht mee om te ontdekken welke vogels op of rond “het natuurlijke water” van Breda leven.

We starten zondagmiddag 28 juni 2015 om 14.30 uur op het tot clubhuis omgebouwde 100 jaar oude vrachtschip de ‘Tsjerk Hiddes’. Deze ligt aangemeerd ter hoogte van de betoncentrale, Steenen Hoofd 40 in Breda. Rond 17.00 uur zullen de bootjes daar weer aanmeren en kun je door je ouders worden opgehaald.

Ben je tussen de 8 en 12 jaar en ben je een echte waterrat met minimaal een A en B zwemdiploma, dan kun je je aanmelden voor de activiteit ‘Boottocht met Waterscouting’ door een mail te sturen naar [email protected]. Vermeld je naam, leeftijd en het 06-nummer van je ouders. Er is plaats voor 20 kinderen, je krijgt een bevestiging of je mee kunt doen. Deelname kost € 2,50.

Update: 16-06-2015: er zijn nog plaatsen beschikbaar. Zie de IVN-website, voor informatie.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden