Reactie gemeente explosie Thorbeckeplein

Foto: Breda.nl

Woensdagavond 11 november rond 22.35 uur vond een zware explosie plaats op het Thorbeckeplein in de wijk Heuvel in Breda. De grote schokgolf was tot in de wijde omgeving merkbaar. Hierbij raakte een 63-jarige man zeer ernstig gewond. Verder is er sprake van forse schade aan auto’s, woningen en het trottoir. De woningen in de directie omgeving zijn om redenen van veiligheid ontruimd. Bij nader onderzoek van de politie zijn vandaag explosieven gevonden. Deze worden vanavond elders door de Explosieven Opruimingsdienst onschadelijk gemaakt.

Het politieonderzoek naar de toedracht van de explosie is in volle gang. De bewoners van de huizen die gisteravond zijn ontruimd, horen nog of ze vanavond terug kunnen naar hun huis. WonenBreburg coördineert het opnemen van de schade en het (eerste) herstel.

Burgemeester Paul Depla vindt het onacceptabel wat er is gebeurd en noemt het een werkelijkheid die we in onze stad niet willen: “De impact van dit voorval op de buurt en de stad is buitengewoon groot. Het is begrijpelijk dat er onmiddellijk verbanden gelegd worden met georganiseerde criminaliteit en eerdere impactvolle incidenten in onze regio. Maar voordat we conclusies trekken, is het belangrijk eerst het onderzoek zorgvuldig af te ronden.”

Politie en justitie leiden het onderzoek naar de toedracht. Maandag spreekt burgemeester Depla met politie, justitie en burgemeesters uit de directe regio van Breda in een regulier overleg, dat al langer gepland stond. In dat overleg zal worden stilgestaan bij de recente gewelddadige incidenten in de regio. Daarbij zal ook dit incident worden betrokken.

Slachtofferhulp Nederland is al betrokken en aan verschillende bewoners is concrete hulp geboden. Ook roept politie getuigen op om zich te melden via www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/ of 0900 8844, of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 / www.meldmisdaadanoniem.nl/melden).

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden