Breda is voorbereid op gladheid

De Gemeente Breda is goed voorbereid op winterse omstandigheden. Het Gladheidbestrijdingsplan van 1 november 2015 tot 1 april 2016 heeft tot doel om 7 dagen per week, 24 uur per dag bij gladheid 600 km rijwegen en 250 km fietspaden in en om Breda te kunnen strooien en sneeuwvrij te houden. Dit gebeurt in samenwerking met  Rijkswaterstaat en de Provincie Noord-Brabant. In de samenwerking is geregeld dat Rijkswaterstaat verantwoordelijk is voor de zoutvoorraad.

De gemeente strooit ook dit jaar preventief op basis van gladheidverwachting. Daarnaast wordt gestrooid op basis van meldingen van gladde wegen, bij sneeuwval en/of ijzel. Scholen, zorgvoorzieningen en winkelcentra die buiten de veegroutes liggen kunnen op basis van een gebruiksovereenkomst gebruik maken van een strooikist met zout van de gemeente.

Een gedeelde verantwoordelijkheid

De gemeente spant zich in om de wegen en fietspaden veilig en bereikbaar te houden, maar kan dit niet garanderen. Verkeersinformatie op radio, televisie en internet waarschuwt ruim van te voren voor gladheid. Burgers worden geadviseerd dit in de gaten te houden. Daarnaast twittert de gemeente ook bij sneeuwval en gladde wegen via @breda en #gladheid076.

Om gladheid tegen te gaan adviseert de gemeente: houd de toegang naar de woning sneeuwvrij; wees voorbereid en haal tijdig strooizout in huis; strooi zout op plekken waar gelopen of gereden wordt; en zorg bij sneeuw dat er eerst wordt geveegd en daarna gestrooid. Op de site van de Gemeente Breda onder gladheidbestrijding staan de kaart met de strooiroutes, actuele informatie en  tips voor gladheidbestrijding in de eigen omgeving. De strooiroutes zijn ook in te zien bij de infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10.

Nieuw materieel

Om ook de komende jaren goed voorbereid te zijn op winterse omstandigheden, schaft de gemeente volgend jaar nieuwe strooiers en sneeuwschuivers aan. Inmiddels is de aanbesteding hiervoor gestart zodat het nieuwe materieel vanaf de winter van 2016-2017 kan worden ingezet.

Plaats: 

Breda

Teteringen

Bavel

Ulvenhout

Prinsenbeek

Publicatiedatum: 

13 november 2015 31 maart 2016

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden