Excursie Emerput

Op zondagmorgen 14 juni 2015 kunt u mee op een wandeling rond de Emerput, een belangrijk broedgebied voor vogels. De wandeling wordt namens de West Brabantse Vogelwerkgroep geleid door Hans van der Sanden. Er wordt in een rustig tempo gelopen waarbij herhaaldelijk wordt stilgestaan om de vogels goed te kunnen bekijken.

De Emerput, gelegen aan de zuidoostkant van de Haagse Beemden, is een grote waterplas langs de noordelijke rondweg. Enkele jaren geleden verloor de put zijn functie als slibdepot voor de Bredase suikerfabriek. De nieuwe bestemming is hopelijk natuurgebied.

Omdat er op en aan de Emerput veel vogels voorkomen is er een vogelkijkhut geplaatst. Het startpunt van deze wandeling is echter de parkeerplaats bij het cafetaria bij de put.

In juni zijn er volop vogels te zien op de Emerput: verschillende soorten eenden, als de Kuifeend en de Slobeend, en Kokmeeuwen. Maar we kunnen ook de Fuut en de Dodaars waarnemen en hopelijk ook de vrij zeldzame Geoorde Fuut, die hier een broedkolonie had tot en met 2013 maar in 2014 vrijwel afwezig was als broedvogel. In de beplanting rond de put komen ook verschillende vogelsoorten voor: diverse soorten mezen, de Grote Bonte Specht en andere zangvogels.

Iedereen die geïnteresseerd is in vogels is welkom

  • Voor wie: alle vogelliefhebbers
  • Wanneer: zondagochtend 14 juni 2015
  • Tijd:  van 9.00 – 11.00 uur
  • Plaats: verzamelen op de parkeerplaats bij het cafetaria bij de Emerput om 9.00 uur
  • Aanmelden vóór vrijdag 12 juni een e-mail naar [email protected]
  • Meenemen laarzen of wandelschoenen en als u die hebt een verrekijker en een vogelboek
  • Kosten: geen

Voor meer informatie: West Brabantse Vogelwerkgroep (Ellie Pruiksma, [email protected])

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden