Breda leeft mee met Parijs

Foto: Asja Vossen

Ongeloof, verbijstering, afschuw. Er zijn eigenlijk geen woorden om de gebeurtenissen in Parijs te beschrijven. Een gewone vrijdagavond. Een avond waarop mensen genieten van een concert, een voetbalwedstrijd of een etentje. Dingen die het leven kleur geven.
Dingen die het leven mooi maken. En dan maakt een laffe daad daar een bruut einde aan. Onschuldigen worden geraakt. Mensen verliezen hun geliefden. Families worden uiteengerukt. Breda leeft met Parijs mee.

De laffe daad roept angst en onveiligheid op. In Parijs. Maar ook in Nederland en Breda. Angst en verdeeldheid. Dat is precies wat de terroristen willen bereiken.
Laten we hen dat niet gunnen. Laten we zien dat we als Breda juist in gesprek blijven met elkaar. Dat we – hoe verschillend we ook zijn – verbindingen blijven zoeken.
We samen bruggen blijven bouwen.

Geef elkaar de ruimte. Sla bruggen. En sta op tegen haat en onverdraagzaamheid, vanuit welke hoe deze ook komen. Acceptatie, tolerantie en begrip. Laat dat ons antwoord zijn.
Het is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Het maakt ons een stad van en voor mensen. Laten we er samen voor zorgen dat dat zo blijft in een veilig en samenhorig Breda.

Namens het gemeentebestuur,

Paul Depla

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden