Breda heeft schoonste station van Nederland

Foto: Breda Nieuws

Station Breda werd tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres ‘Het Rendement van Schoon’ uitgeroepen tot winnaar van de verkiezing ‘Schoonste Stationsgebied 2015’. Met een eindscore van een 8,0 bleef station Breda de andere finalisten, Helmond (7,9) en Oldenzaal (7,8) voor.

Afgelopen zomer zijn 60 Nederlandse stationsgebieden onderzocht aan de hand van enquêtes onder bezoekers en de inzet van observatieteams. Uit het onderzoek bleek dat de drie finalisten vooral goed scoorden op weinig zwerfafval, prettige sfeer en goede verlichting Wethouder Paul de Beer van Breda: “Het station is nog in aanbouw en dan is deze waardering van de reizigers heel fijn. We hebben ook goede afspraken gemaakt met NS en de bedrijven in het station over beheer van het station en zwerfvuil. Maar we zijn nog niet klaar, we willen de beleving van de reiziger nog beter maken. Daarom zetten we momenteel extra in op vervuiling van peuken en kauwgom”

Over Stichting Nederland Schoon

NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Aan de hand van gerichte campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies aan bedrijven komt de stichting in actie tegen zwerfafval. NederlandSchoon richt zich specifiek op ‘aandachtsgebieden’; plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is. Hiervoor creëren ze oplossingen op maat.

Meer informatie zie www.nederlandschoon.nl

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden