Ook in 2016 collectieve zorgverzekering voor Bredanaars met laag inkomen en hoge zorgkosten

De Gemeente Breda heeft het contract met zorgverzekeraar CZ voor de collectieve zorgverzekeringen voor mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten weer verlengd. De twee verzekeringen bestaan uit de wettelijk verplichte basisverzekering en een aanvullende verzekering. Hiervoor geldt dat de gemeente onder voorwaarden maandelijks bijdraagt in de kosten. Ook CZ geeft een korting van 7% op de premie. Nieuw voor 2016 is dat ook de eigen bijdrage voor Wmo maatwerkvoorzieningen is meeverzekerd.

Sinds 1999 heeft de Gemeente Breda bij CZ een collectieve ziektekostenverzekering voor mensen met een laag inkomen. Vorig jaar is daar een tweede pakket bijgekomen, speciaal bedoeld voor mensen met een laag inkomen die hoge zorgkosten hebben. Op dit moment hebben circa 8.200 mensen één van de twee verzekeringen. Voor de standaardverzekering (Gemeente Extra) geldt een maximaal netto gezinsinkomen van € 1.520,- per maand. Voor het uitgebreide pakket (Gemeente Extra Uitgebreid) mag het netto gezinsinkomen maximaal € 1.800,- per maand zijn. Nieuw voor 2016 is dat ook de eigen bijdrage voor Wmo voorzieningen is meeverzekerd.

De mensen die mogelijk in aanmerking komen voor één van de twee zorgverzekeringen krijgen een brief van de gemeente waarin onder andere de voorwaarden, de kosten en de kortingen van beide verzekeringen staan. De informatie staat ook op de website van de gemeente en van www.gezondverzekerd.nl. Wie aan de voorwaarden voldoet, kan zich op de website www.gezondverzekerd.nl  direct aanmelden voor één van de collectieve verzekeringen.

Miriam Haagh, wethouder Zorg: “Ik ben blij dat we ook dit jaar weer goede afspraken met CZ hebben kunnen maken voor twee goede zorgverzekeringen. Zo zorgen we er samen voor dat ook onze minder vermogende Bredanaars die hoge zorgkosten hebben, goed verzekerd kunnen zijn. Want, dat is van groot belang om de zorg die nodig is te kunnen krijgen. Maar werkt natuurlijk ook preventief. Preventief is immers altijd nog beter dan genezen. Gezondheid is een groot goed. En ook hier geldt ons motto: Goede zorg doen we samen.” 

Wie vragen heeft, kan contact opnemen met CZ via telefoonnummer 0900-0949 of op het CZ servicekantoor aan de Vlaszak 14. Het servicekantoor is van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur open. De eerste week van december zijn daar ook medewerkers van de Gemeente Breda aanwezig om vragen te beantwoorden.

Plaats: 

Breda

Teteringen

Bavel

Ulvenhout

Prinsenbeek

Publicatiedatum: 

19 november 2015 31 januari 2016

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen