Basiscursus Wilde Planten

Vooraankondiging Basiscursus Wilde planten

Wat is de naam van deze plant? Is het een misvormde paardenbloem? Biggenkruid soms? Een morgenster? Na deze basiscursus wilde planten kom je daar snel achter.

Waarom en voor wie?

Wilt u graag weten hoe de planten heten die je tijdens een wandeling of fietstocht ziet?
En bent u ook geïnteresseerd in de eigenschappen van deze planten en waarom deze planten op een bepaalde plek groeien?
Dan is de basiscursus wilde planten wellicht  iets voor u.

U leert van allerlei wilde planten in het veld, in het bos en in de berm uit te zoeken hoe ze heten, bij welke plantenfamilie ze horen, waarom de plant hier groeit.
Deze basiscursus is bestemd voor iedereen die belangstelling heeft voor de wilde planten in zijn omgeving.

Inhoud

De cursus bestaat uit 6 theorieavonden en 5 veldexcursies De start is half maart en de cursus eindigt tweede helft van september.
Elke avond bestaat uit een theoretische les en daarna een praktisch deel.

Wat komt er aan de orde:

ü  Indeling van het plantenrijk.

ü  De opbouw van de planten en de namen en functies van de verschillende onderdelen.

ü  Uitleg bij de termen die gebruikt worden in de Veldgids Nederlandse Flora.

ü  Enkele plantenfamilies, de gemeenschappelijke kenmerken.

ü  Het op naam brengen van planten met de Veldgids Nederlandse Flora.

Waar en wanneer

De cursus wordt gehouden op de avonden van 16 maart, 13 april, 25 mei, 29 juni, 17 augustus en 21 september telkens van 19.00 uur tot 22.00 uur in het duurzaam leslokaal van bezoekerscentrum Wolfslaar in Breda 

De veldexcursies zijn op zaterdagochtend  16 april, 28 mei, 2 juli, 20 augustus en 24 september van 9.00 .00 uur tot 12.00 uur.

Materiaal  en kosten

Door financiële ondersteuning van Groen en Doen is de deelname voor leden van KNNV Breda gratis, voor leden van naburige afdelingen €14,-. Niet-leden kunnen voor € 28,- deelnemen en krijgen een jaar gratis lidmaatschap ingaande per 1-1-2016. Koffie en thee zijn gratis.

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van de Veldgids Nederlandse Flora, van Henk Eggelte, een uitgave van de KNNV Uitgeverij (het boek kost  € 39,95)  en van een loep. Dit materiaal wordt tijdens de lessen beschikbaar gesteld. De veldgids kan voor een gereduceerde prijs worden aangeschaft.

Aanmelden

Aanmelden door het sturen van een email naar [email protected] met vermelding van naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. Meer informatie kunt u inwinnen bij 076 5875353 of via [email protected] . Het aantal deelnemers is maximaal 30. Datum aanmelding is bepalend bij overschrijding. Meld u dus tijdig aan. Kort na aanmelding ontvangt u een bericht over de deelname.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden