Integrale handhavingsactie in vijf gemeenten in regio Breda

Vrijdag 12 juni vond in Breda, Oosterhout, Geertruidenberg, Drimmelen en Alphen-Chaam een integrale handhavingsactie plaats. Hiervoor bundelden 20 medewerkers van de deelnemende gemeenten, politie en Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant hun krachten. In totaal zijn 19 panden bezocht, waaronder diverse cafés, cafetaria’s en restaurants. De actie is rustig verlopen.

Resultaten Breda

In de gemeente Breda zijn 5 panden bezocht. In diverse panden ontbraken de juiste blusmiddelen. Ook was de hygiëne niet altijd op orde, zoals afzuigsystemen en installaties voor vetafscheiding.  

In diverse panden wordt nader onderzoek gedaan naar hygiëne, het illegaal schenken van alcohol, kamerverhuur en onrechtmatige bewoning (personen die er wonen maar niet op dat adres staan ingeschreven).

Resultaten Oosterhout

In de gemeente Oosterhout zijn 4 panden bezocht. In een café en cafetaria was de brandveiligheid niet in orde. Zo waren de blusmiddelen niet gekeurd en was de nooduitgang niet vrij gemaakt. Verder was in een café geen leidinggevende aanwezig. Dat is in strijd met de drank- en horecavergunning. De eigenaar krijgt hiervoor een waarschuwing.

In twee cafetaria’s waren de hygiënemaatregelen niet in orde. Verder is een van deze cafetaria’s illegale bewoning geconstateerd. De gemeente zal hierop handhaven.

Verder wordt in diverse horecazaken nog nader onderzoek gedaan naar mogelijke illegale pokertoernooien, het illegaal schenken van alcohol en de juiste certificering van onder andere een koelcel en gasovens. 

 
Resultaten Geertruidenberg

In de gemeente Geertruidenberg zijn 4 panden bezocht. Hierbij constateerden de handhavers diverse overtredingen op het gebied van hygiëne. Een installatie voor vetafscheiding werkte niet goed en een koelinstallatie was niet gekeurd. Ook waren in diverse panden brandblussers niet aanwezig of niet gekeurd en werkte de noodverlichting niet.

In een woonhuis boven een horecazaak is een persoon aangehouden vanwege € 2.600,- aan openstaande boetes. 

In diverse zaken wordt nader onderzoek gedaan naar het illegaal schenken van alcohol, illegale arbeid en onrechtmatige bewoning.

Resultaten Drimmelen

In de gemeente Drimmelen zijn 3 panden bezocht. In twee eetcafés was de hygiëne niet op orde, zoals de installaties voor vetafscheiding, koelinstallaties en afzuigsystemen. In een van deze eetcafés waren de brandblussers niet gekeurd. Verder werd er een kansspelautomaat aangetroffen terwijl hiervoor een vergunning ontbrak.

In een eetgelegenheid wordt nog nader onderzoek gedaan naar het illegaal schenken van alcohol.

Resultaten Alphen-Chaam

In de gemeente Alphen-Chaam zijn 2 panden bezocht. Een eetgelegenheid bleek niet te beschikken over een exploitatievergunning. De gemeente zal hierop handhaven. Ook was in beide panden de brandveiligheid niet in orde. Zo werkte de noodverlichting niet en waren vluchtwegen niet duidelijk aangegeven.

Ook wordt er nader onderzoek gedaan naar hygiëne en onrechtmatige bewoning.

Toezicht en handhaving

Elf gemeenten en veiligheidspartners in het politiedistrict Baronie werken nauw samen op het gebied van veiligheid, toezicht en handhaving. Doel van de samenwerking is om in de deelnemende gemeenten de veiligheid en leefbaarheid te verbeteren en criminaliteit tegen te gaan. Door het uitwisselen van kennis en capaciteit kan efficiënter worden opgetreden tegen illegale activiteiten, fraude, misbruik en andere overtredingen.

Plaats: 

Breda

Publicatiedatum: 

15 juni 2015

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden