Cees Vermeer nieuwe secretaris gemeente Breda

Foto: Asja Vossen

Cees Vermeer wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Breda. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft hem deze week benoemd. Wethouder Personeel en Organisatie Van den Berg: “Met de heer Vermeer kiest de gemeente Breda voor een secretaris die mensen en resultaten wil verbinden, die wil inspireren en innoveren en die de opgaven waar we voor staan wil verbinden aan de ontwikkeling van de organisatie.” De heer Vermeer is op dit moment secretaris van de gemeente Zaanstad; hij gaat op 1 september 2015 aan de slag in Breda.

Cees Vermeer over zijn benoeming: “Ik heb veel zin om in Breda aan de slag te gaan. Wat mij drijft is samen verantwoordelijkheid dragen voor het functioneren en presteren van het publieke domein. In Breda voel ik volop energie om daar invulling aan te geven.”

Cees Vermeer

De nieuwe gemeentesecretaris van Breda staat voor de opgave om mee vorm te geven aan een organisatie die is toegerust op de veranderende samenleving. Een organisatie die optimaal dienstverlenend is en die nieuwe verbindingen met de stad kan leggen. Die meer participant dan regisseur is in maatschappelijke processen. Een organisatie ook waar gemotiveerde medewerkers met en voor de stad werken; waar verantwoordelijkheden logisch en helder belegd zijn.

Cees Vermeer is hiervoor naar het oordeel van het college van burgemeester en wethouders bij uitstek de geschikte kandidaat. Zijn kennis en ervaring, gecombineerd met de vereiste vaardigheden en een groot netwerk stellen hem in staat zowel zijn rol als manager als die van adviseur in een politiek bestuurlijke omgeving te vervullen. Energie, gevoel voor verhoudingen, analytisch en verbindend zijn eigenschappen die hem daarbij typeren.

Vermeer is sinds 2010 verantwoordelijk voor de visie- en organisatieontwikkeling, de strategische beleidsvorming en bedrijfsvoering in de gemeente Zaanstad. Eerder was hij onder andere concerndirecteur van de gemeente Leiden, directeur van de Algemene Rekenkamer, directeur Personeel & Organisatie bij Rijkswaterstaat en directeur personeelsmanagement ministerie WVC.

Vermeer volgt interim-secretaris Gijsbert van Herk op, die de afgelopen maanden in- en extern invulling gaf aan de functie na het vertrek van Richard Meulenbroek als secretaris. Het college heeft veel waardering voor de constructieve en transparante wijze waarop hij invulling heeft gegeven aan de interim periode. De heer van Herk neemt per 1 september zijn volledige takenpakket als directeur Ontwikkeling weer op zich.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden