Raadscommissie Ruimte 30 juni 2015

Een volle agenda voor de commissie.

De commissie wordt gevraagd te adviseren over het onttrekken aan de openbaarheid van de doorsteek tussen de Boschstraat en Kloosterlaan. Vanwege druggerelateerde overlast is deze recent voorzien van twee hekwerken. Nu wordt juridisch de openbaarheid aan dit stukje ontnomen.

Daarnaast komen de bestemmingsplannen Ulvenhout-Hertespoor 2014, Bavel Zuid-Eikberg en Slingerweg-Tramsingel 63 aan de orde.

Vervolgens wordt de deelname besproken aan de coöperatie van gemeenten SHPV die moet gaan voorzien in de voortzetting van de dienst mobiel parkeren, zoals gestart in 2012.

Ook op de agenda staat de Verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 52 appartementen in drie bestaande flats tot 130 studentenkamer aan de Epelenberg. Tegen de betreffende ontwerpomgevingsvergunning zijn 26 zienswijzen ingediend. Voorgesteld wordt de plannen niet naar aanleiding van de zienswijzen aan te passen.

Tot slot wordt advies gevraagd over het voorstel Treinvervangende nachtbussen. Per 13 december 2015 vervalt het nachtnet Brabantstad op vrijdag en zaterdag na 2:00 uur. Met de provincie en andere steden is een business case uitgewerkt voor een Nachtnet per bus. 

Plaats: 

Breda

Prinsenbeek

Bavel

Ulvenhout

Teteringen

Publicatiedatum: 

23 juni 2015 30 juni 2015

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden