Tiësto gaat voor een ‘flat white met bananenbrood’ bij koffiebar Sowieso

Koffiebar Sowieso had afgelopen week een oude bekende op bezoek. DJ Tiësto kwam langs voor een flat white en een stukje bananenbrood.

Tijs Verwest ging langs bij de plek waar hij ooit is begonnen met zijn platenzaak Magik Muzik Store. Hij komt natuurlijk uit Breda en is groot geworden met zijn zaak en muzieklabel op de plek waar nu koffiezaak Sowieso zit. Hij was benieuwd wat er van ‘zijn’ zaak geworden was.
Sowieso

Het roer om
En dat het een mooie zaak geworden is, dat is zeker! Veel vaste klanten weten de weg naar de Nieuwstraat al te vinden. De relaxte sfeer, de verse appeltaart, maar vooral ook de zelf gebrande koffie zijn geliefd. We spreken eigenaar Jop. “Ik zit hier nu een klein half jaar. Ik vond het tijd voor iets anders en heb het roer helemaal omgegooid. Ik zegde mijn baan op en besloot door Zuid Amerika te gaan reizen.”

Koffiebar Sowieso

Barista
“Daar maakte ik tijdens het werken op een koffieplantage voor het eerst echt kennis met koffie. Op die plantage is ook het idee ontstaan om een eigen koffiebar te beginnen. Toen ik terug kwam van mijn reis ging ik een jaar in Amsterdam wonen om alles over het maken en branden van koffie te leren. Ik begon met werken als barista en als koffiebrander op een kleine branderij.”

Koffiebar Sowieso 14045564_1132961816771244_7873141561491545628_n

Zelf gebrande koffie. En meer…
Tot op de dag van vandaag gaat Jop nog elke maandag op en neer naar Amsterdam om zijn eigen koffie te branden. En dat proef je! Naast heerlijke koffie (to sit en to go) heeft Sowieso ook verschillende suikervrije, glutenvrije en vegan taartjes. Allerlei soorten thee en verse sappen. Ontbijten kun je met havermout of yoghurt met huisgemaakt granola. De taarten komen vers uit de oven. “De binnentuin is het geheim van onze vaste klanten. Ook zitten er regelmatig mensen bij ons te werken op hun laptop. Niet alleen om de koffie, maar ook om de relaxte en inspirerende omgeving.”

Koffiebar Sowieso Koffiebar Sowieso

“Houd onze Facebook en Instagram in de gaten want iedere maand hebben we ‘pancake sunday’ en op donderdag avond ‘vegan dinner’. Je vindt ons tegenover de Albert Heijn en de uitgang van de Barones parkeergarage.”
Koffiebar Sowieso

Openingstijden:

  • Dinsdag tot en met vrijdag 08.30 – 17.30 uur
  • Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
  • Zondag 11.00 – 17.00 uur

 

 

Reacties