5X BIERFESTIVALS DEZE ZOMER

Foto: Stappen en Shoppen

Het is zomer! Dat betekent veel leuke festivals, zonnebril op, slippers aan, genieten van de zonnestralen, sfeervolle muziek, lekker eten en verfrissende biertjes! Hoewel het Nederlandse weer ons af en toe wat in de steek laat (betreft die zonnenstralen) hebben we een aantal leuke bierfestivals in Breda op de planning. Het ene festival is nog groter of diverser dan het andere en het is bijna niet meer bij te houden waar je nu moet zijn. Keuzes maken dus, en dat is best lastig! Daarom hebben we wat betreft de bierfestivals het iets gemakkelijker voor je gemaakt en ze op een rijtje gezet. Bekijk hier de bierfestivals die je deze zomer niet mag missen!

6e Wit & Weizen Weekend – 28 t/m 30 juli – Grote Markt / Ridderstraat

Het weekend van 28 tot en met 30 juli wordt voor de 6e keer een bierfestival georganiseerd door Zeezicht en Café Sam Sam. Je kunt er genieten van meer dan 100 wit- en weizen bieren. Bovendien kun je er mosselen en saté eten en zal er een gezellig deuntje klinken. Het festival is gratis toegankelijk en er zal een beste witbier verkiezing gehouden worden waaraan je kunt deelnemen.

B-Fest – 29 juli – Belcrum Beach

Zaterdag staat Belcrum Beach in het teken van Bier! Maar ook Burgers, Bands en Baarden worden niet vergeten. Van 14.00 uur tot 23.00 uur kun je bij Belcrum Beach genieten van verschillende bieren van diverse brouwerijen als Brouwerij Bliksem, Frontaal, de Pimpelmeesch, De Lastige Broertjes, Witte Anker en USA Beer. Entree is gratis.

Biergarten Breda – 5 augustus – Kerkplein

Zaterdag 5 augustus op het plein voor de Grote Kerk wordt vanaf 14:00 uur een grote borrel georganiseerd. Het kerkplein wordt getransformeerd tot biertuin van Breda, met vele speciaalbieren, heerlijk eten en live muziek. Toegang is gratis!

Werelds Breda – 13 augustus – Grote Markt

Zondag 13 augustus wordt van 12.00 uur tot 22.00 uur het internationale bierproeffestival; ‘Werelds Breda’ georganiseerd op de Grote Markt. Het festival staat in het teken van ruim 80 verschillende biertypen uit maar liefst 25 verschillende landen. Met verschillende ‘biereilanden’ op het zuidelijke stuk van de Grote Markt worden verschillende landen of regio’s vertegenwoordigd. Entree is gratis!

Brewda – Breda’s Bierfestival – 2 september – STEK!

Zaterdag 2 september vanaf 13.00 uur zal de vierde editie van het bierfestival Brewda plaatsvinden. Verschillende bierbrouwerijen uit binnen- en buitenland schenken hun bieren op het terrein van STEK aan de Veilingkade in Breda. Het festival wordt door Brouwerij Frontaal georganiseerd en tickets kosten €15,-. Voor een ticket krijg je een festivalglas, boekje en een aantal consumptiemunten. Ook verschillende foodtrucks ontbreken niet tijdens dit bierfestival.

Bron: Stappen en Shoppen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen