Bourgondisch Breda: het grootste culinaire evenement van het land

Bourgondisch Breda is vanaf dit jaar een stadsbreed evenement met meer dan 100 deelnemende restaurants. Het is daarmee het grootste culinaire evenement van Nederland op stadsniveau.

Bourgondisch Breda bestaat dit jaar uit drie onderdelen: een bourgondische restaurantweek, culinaire routes en evenementen. Je kunt van 22 september t/m 1 oktober een week lang voordelig uiteten, culinaire routes lopen met je vrienden of collega’s en deelnemen aan allerlei evenementen en proeverijen. TV-Chef Pierre Wind deed de aftrap van het evenement en bezocht Breda (zie video).

Restaurantweek
De restaurantweek is ingedeeld in lunch en diner. Lunchmenu’s worden aangeboden voor €12,50 en bij diner kun je kiezen uit menu’s voor €17.50, €27.50 en €37.50 – je profiteert hier van kortingen tot 50%! Bekijk alle deelnemende restaurants op www.bourgondischbreda.nl/restaurantweek

Culinaire routes
Bij de culinaire routes worden verschillende restaurants aan elkaar verbonden onder een bepaald thema. Enkele voorbeelden zijn de speciaalbierroutes, de wijn en spijs route, het walking dinner on op de Grote Markt, een Spaanse en Oosterse route of de culinaire route van Fromagerie Guillaume. Op www.bourgondischbreda.nl/culinaire-routes kun je alle routes bekijken, volgens de organisatie zijn er al meer dan 10 routes bekend. Deze worden in de loop van de week toegevoegd aan de website.

Evenementen, workshops & proeverijen
Als we nu een kijkje nemen bij de evenementen zien we al een aantal bijzonderheden in het oog springen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een proeverij en rondleiding op Landgoed Wolfsaar… of een culinaire bustour langs de bezienswaardigheden van Breda!

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden