Beleef het echte down under gevoel bij eetcafé Walkabout

Foto: Linda Jansen

Als we het terras op stappen van Eetcafé Walkabout lees ik vluchtig op de achterkant van het shirt van een ober, “Warm beer, crappy food, and lousy staff.”

De Crocodile Dundee-achtige tekst doet me glimlachen, want ik ga ervan uit dat deze kwinkslag op de rug van de betreffende persoon de zelfverzekerdheid uitstraalt van een horeca-ondernemer who knows what he is talking about. We hebben er meteen zin in om ons te laten onderdompelen in de eetcultuur van down under!

Eten bij de Aussie Pub

Op de website word je welkom geheten met “G’day Mate,” geheel in stijl met de onmiskenbare Australische uitspraak. Als we Eetcafé Walkabout binnenstappen staan eigenaar Henri Donkers en collega ons bij de deur op te wachten. “Goedenavond, Linda Jansen neem ik aan?” Yep Mate, wil ik al bijna terug zeggen, maar ik hou het bij een glimlach en een uhh jahh. Meteen als je Walkabout binnenloopt kun je niet om de geweldige grote bar heen, nou ja figuurlijk gezien dan, want je kunt er wel degelijk omheen. Achter het prachtige bargedeelte, wat natuurlijk een “Aussie Pub” wordt genoemd, bevindt zich het knusse restaurantgedeelte. Hier hangen typische en mooie stukken die je meteen in Australische sferen doen wanen, een lust voor het oog. Van de beeldschermen met onderwaterbeelden moet je houden, maar de vergeelde foto’s van de Aboriginals, oude landkaarten, en de echte didgeridoo’s, zijn geweldig.

Als aperitief drinken we een Coopers Brewery Original Pale Ale en de Sparkling Ale. We draaien de twistdoppen eraf en proosten met de nekken van de flessen tegen elkaar aan, zoals het hoort volgens Donkers. Lekker biertje, en zou goed passen bij ons voorgerecht. We laten ons door Henri verrassen.

Zo krijg ik een Kangaroo carpaccio, met gemengde sla, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, rucola, truffeldressing en versgemalen peper (let op; van de nieuwe kaart die vanaf medio oktober gehanteerd wordt). Mijn tafelgenoot neemt de Outback beef & Shrimp platter, een geweldig bord met Outback Tucker van roergebakken beefreepjes in teriyaki-saus en gamba’s in scampisaus (geheim recept van het huis), op een bedje van seizoensgroenten. De Kangaroo carpaccio is keurig dungesneden en perfect van temperatuur. Het Kangaroovlees heeft van zichzelf een sterke smaak, het Australische bier smaakt hier prima bij. Toch ben ik ook jaloers op het bord van mijn tafelgenoot en we besluiten onze borden te ruilen. Hier valt ook niets op aan te merken buiten dat het vlees mooi mals en rosé is, de groente beetgaar en de gamba’s, nou ja die heb ik zelden zo lekker gegeten, een geweldige start dus! De porties zijn vrij aan de maat, zeker gezien de meer dan redelijke prijs, maar het zullen Australische porties zijn, althans dat denk ik dan zelf.

Als hoofdgerecht krijgen we een Australian grilled steak en (let op; eveneens van de nieuwe kaart, dus we hebben hier vanavond echt wel primeurs!) een pie van Kangaroovlees bereid in, hé, daar heb je hem weer, een Coopers Brewery biertje. Ik moet zeggen, zelf had ik de pie nooit besteld. Maar soms is het een uitstekende keuze om je te laten verrassen door de kenner. De pastei (pie) was goed gebakken, de Kangaroo vleesvulling was flink warm, maar dat is logisch voor een ovengerecht. De Australian grilled steak was ook weer een schot in de roos. Heerlijk van de grill, raw, botermals en de smaak van de zongedroogde tomaatjes die er op lagen gaf een aparte finishing touch. Uhhh, er is geen foto van het hoofdgerecht gemaakt, want…oeps…, het zag er zo smakelijk uit dat we het vergaten te fotograferen! Goed teken toch?! We proosten er maar op met de bijpassende Australische Merlot, die Henri Donkers ons aanraadt. Ondertussen valt ons op dat het hier voor “zo maar” een woensdagavond, lekker druk is. Het betreft een gemêleerd publiek. Jong, oud. Everybody love’s Australian food.

Tot slot nemen we een verfrissende sorbet en een vers gebakken Brownie met stroopwafelijs als toetje. En ook het toetje wordt halverwege geswitcht. Genieten met closed eyes…

Kortom, we maken de balans op. Hebben wij ons in Australische sferen gewaand? Jazeker, zowel de ambiance als de relaxte muziek en de meer dan prima gerechten voor een zeer strakke prijs hebben voor ons de avond echt de moeite waard gemaakt. De combinatie van dranken en gerechten die zorgvuldig op elkaar waren afgestemd en de beste tonen in elkaar naar boven lieten komen, en laten we het zeer sympathieke personeel niet vergeten. Wij gaan met een vol buikje en een fijn gevoel naar buiten. Komen wij hier nog terug, 100% zeker! Tegen een ieder die nog nooit bij dit stoere, no nonsens eetcafé is binnengestapt, zou ik zeggen: Well mate, it’s getting time…

Meer foodblogs

Beers & Barrels ] [ Moeke Ginneken ] [ De Saeck ]

Cookieinstellingen