Hotel Golden Tulip Keyser biedt meer dan alleen een slaapplaats

Aan de Keizerstraat staat sinds jaar en dag het Hotel Golden Tulip Keyser. Dit staat hoog aangeschreven door haar bezoekers. En dat is niet alleen vanwege de goede faciliteiten en de uitstekende service van het personeel. Dit komt ook door de heerlijke gerechten die verkrijgbaar zijn in het restaurant van het hotel.

We gaan zelf ondervinden of dit ook het geval is. Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen door Oscar en zoeken we een tafeltje uit bij het raam. Het restaurant is onlangs verbouwd en we zijn onder de indruk. De sfeer is prettig en een gesprek voeren met mijn tafelgenoot is geen enkel probleem.

De avond beginnen we met een drankje. Mijn tafelgenoot gaat voor een droge witte wijn, wat door de ruime keuze moeilijk is. Dankzij een suggestie van Oscar is dat snel verholpen. Ik daarentegen ben blij dat ze mijn favoriete bier schenken; de Hertog Jan staat snel op tafel. Intussen hebben wij de moeilijke taak om een keuze te maken uit het menu. Om het wat aangenamer te maken wordt een broodplank geserveerd met verschillende soorten brood en bijhorende tapenade en kruidenkaas. Een leuk detail is een mergpijp als houder voor de kruidenboter.

Het uitgebreide menu heeft voor ieder wat wils. Niet alleen vlees- en visliefhebbers hebben een ruime keuze, er is ook gedacht aan de vegetarische gasten. Naast de ruime keuze hierin kent een aantal gerechten ook een vegetarische versie. Lekker eten is niet het enige wat hoog in het vaandel staat. Er wordt gekozen voor goede kwaliteit producten die duurzaam worden geproduceerd. Hierdoor heeft het hotel een Green Key certificaat, een bewijs voor bewust omgaan met het milieu en duurzaam handelen.

Mijn culinaire reis begint met een carpaccio met rivierkreeft en appel. Het is een goede combinatie en de stukjes appel geven een frisse smaak aan het geheel. Mijn tafelgenoot kiest de avocado met tonijn als voorgerecht. Het is prachtig opgemaakt met de avocadoschil als schaal voor de tonijn.

Mijn hoofdgerecht zet mijn voorkeur voor vlees vanavond door met de peper steak als hoofdgerecht. Vergezeld met een salade en friet in een mini frituurmandje. Zelden heb ik zo’n perfecte medium steak gezien en geproefd. De gerookte zalm voor mijn tafelgenoot is perfect. En de aardappelspies als leuke speelse toevoeging.

Na al dit lekkers kunnen we niet vertrekken zonder een dessert. De klassieke Dame Blanche wordt mijn afsluiter en de aardbei kebab voor mijn tafelgenoot. Een streling voor zowel het oog als voor de tong.

Na een goed gemaakte cappuccino maken we kennis met André, de chef in de keuken. We zijn net te vroeg gekomen om de nieuwe kaart te proberen, dit is nog de zomerkaart. Gezien het weer van de afgelopen dagen komt het eigenlijk wel goed uit. De kaart wisselt zo’n drie keer per jaar. Dit jaar zijn ze met de kerst ook open en daar is de chef al een mooi menu voor aan het samenstellen. Door goed te luisteren naar de gasten heeft het team een menu samengesteld wat het aantrekkelijk maakt om het niet bij één bezoek te houden.

Met jaren ervaring in de horeca is het niet makkelijk om mij te verrassen. Maar Oscar en André hebben het voor elkaar gekregen. Beide heren blinken niet alleen uit in kennis en ervaring in hun vakgebied. Maar ook in hun toewijding voor de gasten om ze een geweldige avond te bezorgen. En het mag duidelijk zijn dat de verwachtingen ruimschoots overtroffen zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen