Kloppend hart van de Bredase binnenstad

Foto:

’t Hart van Breda, voor de meesten in Breda een begrip, met de beste nacho’s in town. Doch minder bekend om het diner, wat blijkt ten onrechte!

Afgelopen dinsdag was Breda Nieuws te gast om te mogen ervaren wat ’t Hart van Breda allemaal te bieden heeft. Nog buiten bezig met foto’s maken van het pand, worden we al hartelijk begroet door Gerwin, de floormanager. Hij heeft een mooi tafeltje voor ons gereserveerd midden in de zaak.

Bij binnenkomst valt ons direct op wat voor een gemoedelijke sfeer er hangt, we voelen ons meteen op ons gemak. Er is net op dat moment een wisseling van het personeel gaande, waarbij ons Vincent, de andere floormanager, wordt voorgesteld. Hij zal ons de rest van de avond verzorgen.

Wanneer we eerst te drinken krijgen, wordt ons verteld dat ’t Hart van Breda naast bieren op de tap en op de fles ook maandbieren heeft. Volgende maand komen Texelse bieren op de kaart.

’t Hart van Breda kent geen 3-gangenmenu, er kan gekozen worden a la carte. Ook zijn er dagspecials op maandag, dinsdag, woensdag en zondag. Wij gaan voor de a la carte!

We beginnen met gewokte pittige gamba’s met een eigen gemaakte speciale gambasaus en een plankje warm brood bestaande uit twee Italiaanse bollen met smeersels; aioli, kruidenboter en tapenade. De gamba’s met de eigen gemaakte gambasaus maken het gerecht compleet. De vers gebakken Italiaanse bollen met smeersels zijn gelijk al een overdaad!

Als hoofdgerecht nemen we de vegetarische paddenstoelburger op een sesambol met brie, spinazie, tomaat, slamix en guacamole en een kogelbiefstuk (180 gram) met pepersaus. Ik ben zelf niet vegetarisch, maar deze paddenstoelburger met alle smaaksensaties bij elkaar sprak mij aan en blijkt een echte aanrader. De biefstuk is zoals hij moet zijn: mals!

Eigenlijk al voldaan van al het lekkers nemen we op aanraden van Vincent nog de witte chocolade parfait met aardbeiensaus als toetje. Deze wordt zelf gemaakt en die moeten we proeven. En inderdaad, het toetje is zalig. Ondanks dat wij al voldaan waren, wilden we ervan blijven eten!

Vanwege het nog heerlijke weer zien we dat het terras buiten nog aardig vol zit. Vincent vertelt ons dat Fernanda – Borrel & Bites aan de overkant ook van ’t Hart van Breda (eigenaresse Nanda Koomans) is en dat het terras nu helemaal doorgetrokken is.

’t Hart van Breda is één van de weinige restaurants waar niet gereserveerd kan worden. Zij willen het hebben van vrije inloop en daarin onderscheiden zij zich.
Wil je er eten met een grote groep, dan kan er altijd een mail gestuurd worden of het tot de mogelijkheden behoort.

Samenvattend: bij ’t Hart van Breda er is voor ieder wat wils, prijs en kwaliteit is dik in orde!

Meer foodblogs

[Beers & Barrels] [Moeke Ginneken] [De Saeck] [Walkabout] [Puick]

Cookieinstellingen