“Uitdagende” High Wine en privé bediening bij Lunchroom de Uitdaging

Het is een prachtige ietwat winderige herfstdag als we voor de deur van Lunchroom de Uitdaging uit stappen. Meteen valt ons het bord op waarop staat “Laat je verrassen @lunchroom de Uitdaging!”

Mijn tafelgenoot en ik kijken elkaar ondeugend aan, want… we hebben hier vanmiddag een High Wine op de planning staan. Snel naar binnen dus.

Lunchroom de Uitdaging is gevestigd in de prachtige, voormalige pastorie aan de dorpsstraat te Ulvenhout. Sinds 2008 is de Uitdaging een leer-en werkplek voor mensen met een beperking. Misschien zou je er daarom vanuit kúnnen gaan dat er wat dingetjes niet helemaal vlekkeloos zullen verlopen maar daar kom je al snel op terug…

Bonbon van zalm en blini met zachte geitenkaas

Want eenmaal naar onze prachtige plaats aan het raam gewezen en begeleid, worden we door Ingrid voorgesteld aan de uiterst charmante en sympathieke Arianne. Arianne zal onze vaste serveerster zijn deze middag.

Al snel komt ze aanlopen met een kleurrijk bord met daarop vers geurend ciabattabrood met een mooie lichtgroene pesto en een tomaten tapenade. Ook serveert ze daarbij heerlijke, stevige, groene olijven. Vlot daarna schenkt ze een sprankelende Prosecco in. Arianne is niet flauw en vult onze glazen goed. Het begin is gemaakt. Mijn tafelgenoot en ik, klinken de glazen en genieten van het heerlijke ontvangst.

De Uitdaging Lunchroom

Even later verrast Arianne ons met een mooie, grote, houten plank, waarop ze voor mijn tafelgenoot en mij; een bonbon van gerookte zalm, komkommer en rivierkreeftjes samen met een blini met zachte geitenkaas afgewerkt met een compote van frambozen en rode ui presenteert. Arianne weet het vrijwel feilloos uit haar hoofd op te noemen, wat wij ontzettend knap van haar vinden! Het ziet er heerlijk en feestelijk uit. Het moge nu al duidelijk zijn dat lunchroom de Uitdaging echt niet onderdoet voor een reguliere lunchroom. De zalm is mooi koud evenals de rivierkreeftjes binnenin, iets wat we bij visgerechten echt op prijs stellen, en de zachte geitenkaas is ook echt zacht. De compote daarbij zorgt voor een mooie speling van verschillende smaken en structuren. Chapeau!

We genieten van dit eerste gerecht wat heerlijk maar best veel is. Ondertussen valt ons op dat heel veel mensen de Uitdaging weten te vinden. Want ondanks dat we na de lunchtijd zijn gekomen, is het een komen en gaan van mensen die hier afspreken onder het genot van een kopje koffie, of net zoals wij van een High Wine of High Tea genieten.

De Uitdaging eten

Taartje met champignons, geitenkaas en spekjes vergezeld door een mini sandwich gebraden kalkoen met mangochutney…

Zo nu en dan komt Arianne informeren of alles naar wens is, nou dat is het zeker wel. Als we onze eerste gang op hebben wordt alles netjes afgeruimd en volgt het volgende gerecht. Een heerlijk ogende quiche met champignons, geitenkaas en spekjes, heerlijk met dit herfstige weer! En een mini sandwich gebraden kalkoen afgewerkt met een toefje mangochutney. Hierbij wordt een frisse, aromatische, witte wijn geserveerd, die bij deze gerechten uitstekend tot zijn recht komt.

Ondertussen vertelt Arianne dat ze zich zeer gevleid voelt dat ze ons mag bedienen. Wij denken dat het andersom mag zijn, en dat wij ons juist zeer vereerd mogen voelen. Deze dame heeft heel wat in haar mars maar belangstellende heren, wij moeten u teleurstellen, ze is al bezet. Een hele lieve, knappe jongen, vertrouwt ze ons toe. Geweldig, kan ook niet anders natuurlijk!

De Uitdaging Lunchroom Breda

Kastanjechampignons met gorgonzola uit de oven en een mini carpaccio met truffel/sherrydressing en pijnboompitjes…

De tijd vliegt met zo veel gezelligheid en we zijn al weer aan onze laatste gang toe van onze High Wine hier bij lunchroom de Uitdaging. Deze laatste gang bestaat uit Kastanjechampignons uit de oven gevuld met gorgonzola en een mini carpaccio met truffel-basalmico dressing en pijnboompitjes. Hierbij wordt een diepe, volle donkerrode wijn geschonken. Heerlijk! Wat ons werkelijk aan alle gerechten opvalt is dat de ingrediënten echt kakelvers zijn.

De Uitdaging Lunchroom Ulvenhout

Conclusie highwine bij Lunchroom De Uitdaging te Ulvenhout

High Wine bij de Uitdaging? Een TIEN!!! Geweldige ambiance, charmante en ontwapenende bediening want het heeft ons werkelijk aan niets ontbroken. Niet lang wachten tussen gerechten door en alle gerechten en wijnen waren goed op temperatuur en mooi op elkaar afgestemd. De prijs-kwaliteitverhouding is meer dan prima! Wij zeggen…DOEN! En vraag dan echt even naar Arianne!De Uitdaging bediening

  • Ga naar de contactgegevens van De Uitdaging | Meer foto’s in de Fotoserie

Meer foodblogs

[Beers & Barrels] [Moeke Ginneken] [De Saeck] [Walkabout] [Puick] [Visrestaurant Blini] [Eethuys 1535] [’t Hart van Breda]

 

Dossier: Fotoreportages
Cookieinstellingen